Lekkend kutje k3 neuken

lekkend kutje k3 neuken

Meester gezocht man die zichzelf pijpt

Ik weet nog dat?? Kut eigenlijk, dat we ´m toen verteld hebben hoe het echt zat Z´n eerste vriendinnetje zou wel raar hebben opgekeken!

Link mocht het nog nodig zijn Niet nodig Laatste hoofdstuk van biologie dit jaar: Ik heb idd allemaal pessariums, mannen- en vrouwencondooms, pillen enz over me heen gehad Was heel leerzaam, toch KUT om ff on-topic te blijven dat ik het proefwerk verpest heb Maar ik snapte het allemaal wel!! Nee is het is niet bij me ballen maar bij een been van me.

Daar begon het allemaal mee. Je hebt dus eigenlijk gewoon je theorie niet gehaald Haha Ik denk dat ik nu nog in het proces zit. Je derde been zeker? Nu je het zegt heb ik soms wel dat ik val zonder dat iets in de weg zit, dan is die 3e zeker onzichtbaar.

Ligt MSN nu nog steeds plat of ligt het aan mijn pc? Best kut als er niemand thuis is behalve ik , en er overal geluiden vandaan komen. Zeker net iets over klopgeesten enzo gelezen? Please try again later. Ligt het gewoon w? Lekker [boeient], duurt 5 minuten. Woutah, de serieuze oplossing voor je probleem: Link who are you gonna call?? Maar ik kan natuurlijk ook even bij Ch!

Hans Kazan is kut. Ik krijg net van een hoop mensen te horen dat zij ook last hebben van een foutmelding op MSN, je bent dus niet de enige. Als ik er problemen mee heb dan blijft ik het proberen totdat ie het doet, soms werkt het nog ook, maar tot proberen is kut. Link Kan ook, en anders bedoelde Spacepilot dit volgens mij Link.

Waar is die heen dan? En het is kut dat dat kleine ventje in de musical van The Lion King niet kan zingen. Het is kut dat VerseVis steeds vaker niet bereikbaar is. Het is kut dat Woutah denkt dat ik daar de schuldige van ben. Het is kut dat ik me nu realiseer dat ik de gehele inhoud van de zak Snack a Jacks van logkoning heb opgegeten. Daar begon je zelf over! Ik ben weg en VerseVis ligt plat, ik ben weer weg en VerseVis doet het weer, en daarna zei je zelf dat je dus niet meer weg moest gaan Toch kut dat ik het niet wat duidelijker kan zeggen.

Het is kut dat versevis zo´n hoog niveau heeft. Het is kut dat het begint te stortregenen als je net de deur uit wilt lopen. Mja das waar En het is minder kut dat het nu alweer droog is. Het is kut als je iets wil quoten en je zet er. Blijkbaar maak ik er een zootje van. Ik ga maar weer even werken.

Het schrijfprogramma van msn is zwaar kut. Ja daarmee kan je tekenen met je muis, maar ze noemen het een schrijfprogramma. Gelukkig is dat kut ding eraf. Het is kut dat ik nu alweer moet werken Tot morgen!

Iemand die veel gaat kutten is kut. Dit vind ik allemaal kut: Ik ga om 3 uur ´s nachts proberen te slapen, lukt het niet door de hitte, dacht ik slim te zijn door een paar tuinkussens uit het schuurtje te halen, en op de grond te gaan liggen ´k heb een hoogslaper.

Dus ik val van m´n kuttrappetje af, en stoot m´n knie tegen de kast Maargoed, kom ik dus uiteindelijk heelhuids beneden, staat het alarm nog aan Gelijk het hele huis en de buren wakker.. Loop ik naar het schuurtje toe, in m´n badjas en buitenschoenen slechte combi , begint het te regenen Dus toen ik eenmaal weer boven was, de kussens had neergelegd, en ging liggen Zie je dat bedoelde ik nou. Het is kut dat ik dus ook nog eens kut ben.

Nekpijn, rugpijn, zere handen en last van je knie is kut Maar verder alles goed hoor. Sorry moest r ff uit. MSN Messenger is kut, kan me niet aanmelden op mijn ene adres, en wel op mijn andere Daarbij, Microsoft is ook kut! Laat maar, het werkt alweer. En wat ben je dan kwijt. Heb ik eindelijk een vrije dag, is het geen strandweer, dat is pas kut!

Dat is zeer kut voor je zakje pinda´s, tegenwoordig word je zomaar ff berooft. Ik ben een schildpad kwijt, dat vind ik best kut Je kan die beestjes tegenwoordig geen 10 minuten alleen laten en er is er al weer 1 weg Maar dat van Z P´s is idd veel kutter.

Nee, ik heb hem nog steeds niet gevonden, en dat is kut. En ik vind het ook kut dat ik net een pop-up kreeg, en die werd automatisch doorgelinkt naar ´my shared folder´, iets zegt me dat dat iets met een hacker te maken heeft.

Nou weet ik ook wel dat die Costello een bril draagt, een zwarte ook, en dan lijk je al snel op iemand, maar die Costello is gewoon weird Link en ik niet! En hij wordt kaal, en ik niet! Ik lijk dus gewoon niet op ´m. Ik vind het kut dat alleen VerseVis het nog doet bij mij, en voor de rest geen enkele andere site Niet dat VerseVis niet leuk is ofzo, maar er is hier gewoon ff niks te beleven.. Ik kan niet eens m´n mail ophalen.

En die link van KC zie ik ook niet Het is minder kut heel leuk zelfs dat ik m´n schildpad weer teruggevonden heb. En dit hoord eigenlijk in het klaaglog, maar dan moet ik nog een keer posten, en daar heb ik dus even geen zin in Hier is het dan: Ik heb ook dat m´n naam telkens weg is, terwijl naam onthouden aangekruisd staat. Nog even terugkomend op het vorige bericht. Het is me nog al eens gebeurd dat mensen dachten dat ze me ergens heddan gezien, terwijl ik daar zeker niet was "We zagen je nog in de metro in Parijs Blijkbaar lopen er een paar klonen van me rond, of ben ik een kloon van iemand anders.

Die was er van overtuigd dat ik meespeelde in de tv-serie "Hij en julia". Het ging om deze meneer: Ik heb zelf ook even naar die serie gekeken en ik moet zeggen dat ik af en toe ook het enge idee had dat ik mezelf zag.

Maar goed, zeg nou zelf, die laatste kwast lijkt toch voor geen meter op Elvis Costello? Ja, het zit me hoog! Misschien dat ze nog een leuk zwart brilletje wil lenen Het weer hier is vooral erg kut Rond twaalf uur ´s avond in de flank gereden worden door een bromfiets terwijl je niets vermoedend op je fiets over het fietspad rijdt, is kut Zeker als het eigenlijk ook wel een beetje je eigen schuld is omdat je niet oplet, en je de bromfietser dus niet eens vrijelijk verrot kunt schelden, wetende dat je in je recht staat.

Naar een nieuwe mega kamer verhuizen en Dribbel mijn hamster niet mee mogen nemen: Elke nacht te kort slapen da´s ook KUT ja! Waarom mag je een hamster niet meenemen dan Lisseltje? Iedere nacht weer onweer en stortbuien dat je uren wakker ligt, dat is pas kut!

Afspraken van die stichting, hamsters mogen niet, vissen wel. Hebben ze nare ervaringen mee gehad. Ik mag ook geen hamster, maar dat komt omdat een huisgenootje daar allergies voor is. Zo´n lief klein diertje doet toch niks lijkt mij , wat een kut stichting. Van ongeveer een meter hoogte een nokkenas in je nek krijgen?! Hoe lang ben je dan, zakje p´s? Ik gok dat dat ding al een meter naar beneden viel voordat het in Z P´s nek viel Wervels nog okee Z P´s?? Het zou natuurlijk theoretisch mogelijk zijn dat zakje pinda´s op de grond lag En de kans dat je dan een nokkenas in je nek krijgt ipv op je hoofd is wel stukken groter.

Geen problemen met de arbeidsinspectie gehad zakje pinda´s? Dat is zwaar kut zo´n ding in je nek, hopen dat het weer goed gaat met hem. Bezope op Versevis is kut Een dode bultrug , dat is best kut Wat is er nu met dat beest gedaan? Het is kut dat je brak bent van de introductieweek en vanmiddag nog een her tentamen moet maken waar je niet voor hebt geleerd.

Ze hebben die prachtige reus met stalen platen in mootjes proberen te hakken, maar dat ging dus totaal niet. Maja hij moest daar weg, stinken!! Hij was al in staat van ontbinding, kortom al een tijdje dood voordat hij bij ons aanspoelde. Het was geen fijn gezicht hoe ze hem met twee shovels in stukjes probeerden te trekken, dus na een kwartiertje ben ik maar weer naar huis gegaan Weet je wat pas kut is?

Dat je pa beweerd dat er echt een pentium 3 in zijn pc zit en pa wil vervolgens dat ik xp erop zet. Ik zet xp erop, pc niet vooruit te branden, kijk ik specificaties na, zit er een slome Duron in.

Ik haal windows ME bij familie op, formateer de rommel, maar hij installeerd ME niet. Nog kutter is dat ik dan 7 cd-roms bij elkaar weer te sprokkelen bij bekenden met lagere windowsversie en dat ze allemaal niet bootable blijken te zijn. Nog kutter is dan dat ik de cd-roms ook niet aan de praat krijg met boot-disks. Ben de hele rotzooi zo zat dat ik nu xp er weer op aan het zetten ben, om dan maar via windows xp een andere windowsversie aan de praat te krijgen.

Het kutte van dit hele verhaal is dat ik al een hele dag bezig ben aan een pc die niet van mij is en ik krijg er alleen maar gezeik van de rest voor terug!!

Ik vind het allemaal kut. Dat is nog eens een kut verhaal Die computers zijn idd soms zwaar kut. Het is KUT als je een herkansing nog slechter maakt dan de vorige keer wat al bijna niet kon terwijl je het veel beter geleerd hebt. Mannen die je voorliegen en dan andere vrouwen mee naar huis gaan nemen uit de kroeg vandaan, dat is pas kut!!! Door je enkel gaan en vervolgens van de trap afvallen is pas kut! Ik kan me voorstellen dat het kut is als je geen kaartje hebt voor Saybia.

De tandarts is kut Tijdens school niet, maar je vrije uurtjes daaraan besteden. Nog geen kaartjes voor Franz Ferdinand hebben is best kut Maar het is minder kut dat ze vanavond besteld worden. Af laten slepen op die fijne meneer zijn kosten is niet kut. Het is kut als je vinger tussen de deur zit, en je vinger daarna weer ertussen zit, precies op dezelfde plek.

Nee hoor, dat is gewoon dom. Dat is idd dom Maar dit is kut: Pak je rustig je boeken uit je kluisje, wil een andere jongen er ook bij, maar ik was nog bezig dus moest hij even wachten. Toen werd hij boos en stak hij een pen in me vinger Nu heeft hij een blauw oog, en ik straf en een pijnlijke vinger Het is kut als je slimeball wilt spelen wat op die kutcomputers op school wel draait en het thuis niet doet.

Java nodig, schijf vol. Na foutmeldingen van XP bijna alles verwijders aan onzin en zooi die binnen is gekomen via internet. Ik ben net in de stront gaan staan. Ik vind het best kut dat ik dat hele verhaal bij ´wat ga je doen´ had getypt, en toen ik op toeveogen klikte zag dat het toevoegen mislukt was Moest ik die hele tekst weer opnieuw typen Het gaat trouwens alweer wat beter met me vinger. Dik zijn is juist cool! Dus pinda´s zijn gewoon goed!

Proteine shakes zijn pas kut! Die interne serverfout is kut. Afwasbeurt hebben op je werk das pas kut. Ben nu met mijn vriendin bezig om een huisje te zoeken in de buurt van Hilversum. Bleek dus dat we geen recht op de extra punten vanwege de afstand hadden Arnhem naar Hilversum moest meer dan 50km zijn, en dat is het ook, hell, de korste route over de weg is 62km en via het spoor meer dan 70!

Denken die idioten dat we soms per helikopter naar Hilversum reizen?!? Naja, wat kan je er aan doen?? Mijn fiets is kut M´n zadel ligt eraf, ketting valt er om de kilometer af, lampjes kapot.. Oh ja, ik heb ook al een nieuwe: En mijn school is ook kut Op dinsdag heb ik altijd mentoruur, maar dat viel vorige week dinsdag uit i. Aanstaande dinsdag ben ik weer vrij i. Dus dan hebben we weer geen mentoruur Verzet mijn lieve mentor het mentoruur maar naar morgen het 8e uur En het is ook kut dat ik aanstaande dinsdag op mijn vrije dagje dus w??

Ziek zijn is vet kut. Vooral als morgen het Saybia concert is. Maar dan ben ik wel weer beter. Werzaamheden van de NS zijn kut, en met een kutstaking en kutherdenking is het al helemaal kut ik moet van Arnhem naar Haarlem en weer terug, vanochtend al meer dan een uur vertraging, hou m´n hart vast voor de terugweg.

Werkzaamheden aan een kruispunt in het dorp is helemaal kut! Grootste kruising van het dorp gaat dicht, de bus moet nu door een steegje om het dorp nog uit te kunnen komen! Leuke is, dat zit weer aan de andere kant van het dorp dan waar ik woon, dus samengevat moet ik gewoon ´s ochtends een kwartier fietsen voor ik bij een bushalte ben waar uberhaupt nog een bus komt!

En dat een week lang!! Kan je je conditie nog verder uitbouwen. Wegwerkzaamheden roeleren de pan uit en superlange, altijd filevormende omleidingen zeker Jammer is alleen dat met de fietser nooit rekening wordt gehouden. Kut dat MSN steeds uitvalt Kut dat ik net een rat van me broertje ben kwijtgeraakt.

Vang hem met je beroemde ´colafles in zak´. Oh dat is dan mooi. Het is kut als mensen denken dat een begrafenis een voetbalwedstrijd is. Het is kut als mensen denken dat een herdenking een begravenis is. Oke ik gebruikte het verkeerde woord, maar je gaat toch niet klappen als er een kist uit een auto wordt gehaald. Dan ben je meestal stil, althans, dat lijkt mij. Het is kut dat het er meer uit ziet als een heel fancy potje dammen Het is kut als mensen denken dat een begrafenis een voetbalwedstrijd is Quote: Het is kut als mensen denken dat een herdenking een begravenis is jajaja worship.

Respect uit je niet door te gaan klappen. Respect heb je, of je hebt het niet. Als je gaat klappen wil je juist aan iedereen kenbaar maken dat je meeleeft met die persoon. Typisch geval van zelfbevrediging.. Vandaag is het een kutdag. Gisteren een beetje laat gemaakt concert van Saybia wat trouwens was en nu ben ik moe en lukt niets. Het is kut dat ik vandaag een avonddienst heb gedraaid, net thuis ben en zo moet slapen voor m´n 6: Telfort is mateloos kut.

Het leren voor een tentamen Productanalyse is KUT. Daardoor geen zin om het te leren. Maar niet leren is ook weer KUT.

Mijn beugel is kut, en de assistente van de ortho is helemaal kut Ze kan er niks van!! Elke keer als ze iets moet doen in mijn bekkie, weet ze me elke keer weer op een zeer verassende manier te pijnigen.

Engels rapport schrijven van 30 pagina´s over een fictieve markt en fictieve bedrijven is KUT! KUT wat er vandaag allemaal is gebeurd Het is kut als een vriendin van je wegloopt van huis, en je niet weet waar ze nu is.

Zal zeker tot NS is zeker weer kut. Vrijdag al storing tussen Utrecht - Arnhem en Utrecht - ´s Hertogenbosch. Vergeten mee te loten bij woningnet. Weer twee weken langer de haren van Kooten uit het doucheputje scheppen. Het is kut dat arnhem centraal afgesloten was als je een trein MOET halen Het is kut als je zo´n kut mededeling krijgt. Alleen 8 dagen n? Je ziek voelen en toch naar school moeten en er dan op school achter komt dat je net zo goed niet had kunnen gaan, das pas kut.

Ik moet toegeven dat het knap is van de ortho-assistente, maar nog steeds kut: Kater hebben is kut. MayZ; geen geduld hebben is kut Ik zit alleen thuis. Het kleine mannetje is - na een hoop geklooi met onderzoeken de afgelopen dagen - opgenomen in het ziekenhuis. KC is gelukkig bij hem. Het kleine meisje logeert bij opa en oma. De bedoeling is dat ik nu even kan bijslapen. Ooit wel eens wakker gelegen van de stilte om je heen?

Ik meld het wel even als iedereen in huize KC weer fris en fruitig is. Klinkt idd kut allemaal Koon and the gang. Dat je schoudertas met 2 paspoorten, autopapieren, digitale camera en boeken die van de bieb zij gestolen wordt is kut!! Wat een ellende allemaal sterkte KC! Tsjonge KC en Mano Dat je een reis voor 4 personen naar de Bahama´s hebt gewonnen omdat je ooit een keer een enquete op internet hebt ingevuld, en dat het feest niet doorgaat omdat je niet alle persoonsgegevens juist hebt ingevuld.

Met kleine KC gaat het nu gelukkig iets minder kut. Al moet ´ie waarschijnlijk nog wel tot vrijdag in het ziekenhuis blijven. Wat dan wel weer kut is, is dat ´ie een afwijking heeft aan zijn urineleiders waardoor er urine terugstroomt van zijn blaas naar zijn nieren.

Ik verwacht dat hij doorvoor geopereerd moet gaan worden. Wat kleine KC nu vooral kut vindt is dat?? Sterkte KC met de Kleine. Is af en toe wel nodig. Vooral nadat we vandaag - na een gesprek met de arts - doorkregen dat het toch wel redelijk ernstig was afgelopen weekend. Kleine KC heeft geluk gehad. Hij is trouwens nog iets blijer nu. Heeft nu een infuus aan z´n voet. Staan is wat lastig, maar hij kan wel weer alles vastpakken.

Da´s dan weer minder kut. Is jouw mond wel eens opengetrokken door twee van die friemelende handjes? Die dan vervolgens even gaan controleren hoe je verstandkiezen erbij staan? En of je tong echt wel vast zit? Ja ja ja ja! Het is kut dat dit een staartje krijgt. Om de autopapieren weer te krijgen moeten we naar Spanje toe!! Veranderde bustijden zijn KUT! En een aanrijding tussen Ede-Wageningen en Arnhem tijdens de spits is kut, vooral omdat je dan in een overvolle trein via Den Bosch moet Dat de lamp van je fiets op het station gemold wordt en daarna een bekeuring van oom agent krijgen omdat je zonder licht rijdt is kut Een nieuwe MSN adres aanschaffen en dan de contactpersonen lijst importeren en erachter komen dat er een vriend is die je nooit meer zal adden omdat hij is overleden.

Is ook kut sorry vergeten. Ik vind het kut dat alles opeens misgaat bij mij, niks, maar dan ook echt NIKS lukt meer Kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut Ziek zijn in je tentamen week is kut!

Ik ben dan wel weer zo´n bikkel dat ik ze ga maken. Probeer dan de andere kant, misschien komt daar dan nog wat oud eten uit. Het is kut dat het regent ipv sneeuwt.

Het is kut dat het nu wel sneeuwt, bah kut sneeuw. Het is kut dat het bij jullie wel sneeuwt, maar hier niet! Hier alleen maar regen, dat is kutter dan sneeuw!

Wat een onzin zeg. Al moet ik wel zeggen dat ik - als het om kinderen gaat - in het verkeer een enorme brave hendrik ben. Veiligheid voor alles enzo. Wat was er nou eigenlijk mis met die fiets? Het is kut als je relatie is beeindigd. Dat is inderdaad kut, Link nodig? Ja spookje, dat is inderdaad kut.. Hij woont in een 5-kilometer matrix Ik vind het kut als er een vakkenvuller in de AH bijdehand begint te doen als ik een cellofaan, wat hij tijdens het vakkenvullen heeft laten liggen, met mijn voeten uit het looppad dirigeer om te voorkomen dat er mensen over gaan vallen.

Toen ik na een discussie hij zei: Een hond heeft een baas, ik heb een chef of leidinggevende. Was nog niet klaar: Nadat hij poep had gepraat over baas of niet baas, zei hij ook nog dat hij niet betaald werd om voor mij zijn leidinggevende te halen. Alles voor de klant, toch? Heb ik altijd geleerd iig.. Wordt die vakkenvuller dan wel betaald om zijn rommel te laten slingeren? Ja, Goldstrike, ik vond het ook schandalig. Hij woont in een 5-kilometer matrix Waren natuurlijk geen precieze afstanden h?

Ik vind het trouwens ook kut dat ik nog spierpijn heb van gister toen we krachttrainingen gingen doen met gym, en toen ik voor mezelf ging trainen ook nog eens een spiertje in me arm heb gescheurd. Als die daar echt aan het werk was, dan is het toch op zijn minst een "goed foute Marokkaan".

En als ik het zo lees heeft die jongen toch al aardig door hoe het gaat in Nederland. Bovendien stak ´ie niet meteen een stanleymes tussen je ribben. Wat wil je nog meer? Het is eigenlijk best triest dat we al zo moeten denken.

Ja, Goldstrike, ik vond het ook schandalig oops sorry Kooten. Werken op de vrijdagmiddag is inderdaad kut, maar bekijk het positief: Brak zijn op de vrijdagmiddag is natuurlijk ook vrij kut als je op datzelfde moment je spullen moet pakken om te verhuizen naar paps en mams, vanwege de stage. Maar het was wel gezellig gister. Voor de derde keer stage. Dat is pas kut. Daar ben ik het niet mee eens. Gewoon niet gaan slapen en de nacht doorgaan. Dat vind ik ook kut net als dat het regelmatig retetraag gaat.

Het is kut dat mijn huisgenoot bijna een baan heeft en ik dus iemand moet zoeken om solitaire showdown te spelen. Het is kut dat mijn huisgenoot bijna een baan heeft en ik dus iemand moet zoeken om solitaire showdown te spelen ik zie het verband niet. Ik had moeten zeggen: De hele week overwerken, dat is kut! KUT dat ik nu nog reageer. Het is kut als je moeder teveel zeurt.

En als je een goed punt hebt, ze dan nog bozer wordt. Het is kut als je een peperdure lcd scherm hebt gekocht en er vervolgens links onder een lichtere vlek te voorschijn komt. Blijkt namelijk dat de hele serie daar last van heeft Philips 26PF Neuh, niet als je geflitst wordt, want ze weten niet wie er rijdt. Pis ook gelijk ff tegen hem aan, was toch laatst ook in het nieuws dat een kindje was platgereden door iemand die met zo´n gelijk snelheid binnen de bebouwde kom reed. LCD scherm omgeruild wat denkje knipperd het beeld de hele tijd, kan ie weer omgeruild worden.

Emailtje van philips, Quote: Het spijt ons dat ons product niet naar behoren werkt. Wij staan er om bekend dat onze producten van hoge kwaliteit zijn Goh toevallig dat ik twee dezelfde modellen kan terug sturen! Ik "mag" er bij blijven als hij onder narcose gaat.

Daarna krijgt hij ook nog even gezellig een ruggeprik Als ´ie wakker wordt zijn z´n beentjes nog verlamd dat wordt een drama De vorige keer liep hij bij zo´n soort onderzoek een vette infectie op en moest ´ie bijna 2 weken in het ziekenhuis blijven. Je kunt dus wel stellen dat dit echt iets is om naar uit te kijken. KC en kleine KC: Hop net de 3e nieuwe tv opgehaald en wat denk je!!! DEZE flipt net zo hard! Dan maar geen philips!

Altijd van hoge kwaliteit, bah! Ik had nu dus genoeg van die philips dus ben net nog terug gaan en een sony genomen. Pak de doos thuis uit en wat denkje! Alleen de tv, geen handleiding, geen afstandsbediening en geen kabels!!! Volgens mij bedoelt Ronere dat we moeten zeggen: Klinkt natuurlijk nergens naar. Zo, dat lucht op Het humeur van Kooten is duidelijk ook KUT Beetje een kutpasen gehad Kooten?! Prima, mijn humeur Ik heb alleen een hekel aan domme vragen. En ja, die bestaan wel.

Mijn literatuur boekexamen wat ik morgen heb! Het is kut als je zomaar ziek wordt. Ik weet er nog wel een.. Zakje pinda´s Oei, dat is echt kut Hier worden we anders best blij van Navision zolang de server er natuurlijk niet uitknalt.

Waarschijnlijk bedoel je onze zwaar gepikeerde en overspannen helpdesk medewerkers. Fijn, je bent snipverkouden en je even een boodschap halen. Sta je bij de kassa van de AH te wachten totdat je je pinpas door het apparaat kan halen, met in je ene hand twee tasjes vol met troep die je al eerder hebt gekocht en je portemonee en in je andere hand je pasje Je bent wat afgeleid want ze kijkt af en toe ook jouw kant op er is blijkbaar veel te zien achter je en ineens Borstvoeding geven is zelf vaal ook erg erotisch.

Voor hen is er goed nieuws: Enorme tieten spuiten melk in lesbische seks. Lactating les Babe spuiten melk uit borsten Ben je gewend om nog veel voedingen te geven op een etmaal, dan kan je verwachten dat je kindje ook bij de opvang slechts kleine beetjes per keer zal drinken.

Titty Milk Is Voedzaam Een kindje krijgt live veel meer uit je borst dan welke kolf dan ook. Ebony hoer met enorme, droopy borsten melk van een man op haar. Wat er dan overblijft bewaar je in koelkast of direct in de vriezer. Neuken mijn vriendin met een dildo en spuiten Vraag de opvang om regelmatig kleine hoeveelheden moedermelk aan te bieden.

Dan zit je hier helemaal goed, want de dames op deze pagina zijn rijp, oud en meestal zeer ervaren. Ik heb me hier ingeschreven om nieuwe mannen te leren kennen om een erotische relatie mee op te bouwen. Badoo review Ervaringen Badoo Badoo kosten Badoo. Welke kleur haren heb je? Beste mannen van Rhenen en omgeving, Mijn naam is Janneke. Veel mannen hebben al kunnen smullen van een sexdate met een geile oma en de trend zet zich voort!

Yummy meisje likt gigantische dong Te triestig om de tijd er nog op te verdoen. Geen verplichtingen, geen gedoe, allebei plezier. Hoe word een vrouw geil Spuitende melk uit mijn tieten borstvoeding Voor hen is er goed nieuws: Ga in een rustige, verwarmde ruimte zitten. Gratis lesbische porno kijken Sex met ijsblokjes Vagina masturberen Praat anoniem over seks Dino show boer zoekt vrouw Ronde billen neuken Bescherm minderjarigen tegen expliciete beelden op internet met ouderlijk toezicht.

Amateurvoetbaleindhoven nl Borstvoeding geven is zelf vaal ook erg erotisch. Hij neukt haar graag diep in haar kutje en likt haar melk lekkende tepels.


lekkend kutje k3 neuken


Maargoed, kom ik dus uiteindelijk heelhuids beneden, staat het alarm nog aan Gelijk het hele huis en de buren wakker.. Loop ik naar het schuurtje toe, in m´n badjas en buitenschoenen slechte combi , begint het te regenen Dus toen ik eenmaal weer boven was, de kussens had neergelegd, en ging liggen Zie je dat bedoelde ik nou. Het is kut dat ik dus ook nog eens kut ben.

Nekpijn, rugpijn, zere handen en last van je knie is kut Maar verder alles goed hoor. Sorry moest r ff uit. MSN Messenger is kut, kan me niet aanmelden op mijn ene adres, en wel op mijn andere Daarbij, Microsoft is ook kut!

Laat maar, het werkt alweer. En wat ben je dan kwijt. Heb ik eindelijk een vrije dag, is het geen strandweer, dat is pas kut! Dat is zeer kut voor je zakje pinda´s, tegenwoordig word je zomaar ff berooft. Ik ben een schildpad kwijt, dat vind ik best kut Je kan die beestjes tegenwoordig geen 10 minuten alleen laten en er is er al weer 1 weg Maar dat van Z P´s is idd veel kutter. Nee, ik heb hem nog steeds niet gevonden, en dat is kut.

En ik vind het ook kut dat ik net een pop-up kreeg, en die werd automatisch doorgelinkt naar ´my shared folder´, iets zegt me dat dat iets met een hacker te maken heeft. Nou weet ik ook wel dat die Costello een bril draagt, een zwarte ook, en dan lijk je al snel op iemand, maar die Costello is gewoon weird Link en ik niet!

En hij wordt kaal, en ik niet! Ik lijk dus gewoon niet op ´m. Ik vind het kut dat alleen VerseVis het nog doet bij mij, en voor de rest geen enkele andere site Niet dat VerseVis niet leuk is ofzo, maar er is hier gewoon ff niks te beleven.. Ik kan niet eens m´n mail ophalen. En die link van KC zie ik ook niet Het is minder kut heel leuk zelfs dat ik m´n schildpad weer teruggevonden heb. En dit hoord eigenlijk in het klaaglog, maar dan moet ik nog een keer posten, en daar heb ik dus even geen zin in Hier is het dan: Ik heb ook dat m´n naam telkens weg is, terwijl naam onthouden aangekruisd staat.

Nog even terugkomend op het vorige bericht. Het is me nog al eens gebeurd dat mensen dachten dat ze me ergens heddan gezien, terwijl ik daar zeker niet was "We zagen je nog in de metro in Parijs Blijkbaar lopen er een paar klonen van me rond, of ben ik een kloon van iemand anders. Die was er van overtuigd dat ik meespeelde in de tv-serie "Hij en julia". Het ging om deze meneer: Ik heb zelf ook even naar die serie gekeken en ik moet zeggen dat ik af en toe ook het enge idee had dat ik mezelf zag.

Maar goed, zeg nou zelf, die laatste kwast lijkt toch voor geen meter op Elvis Costello? Ja, het zit me hoog! Misschien dat ze nog een leuk zwart brilletje wil lenen Het weer hier is vooral erg kut Rond twaalf uur ´s avond in de flank gereden worden door een bromfiets terwijl je niets vermoedend op je fiets over het fietspad rijdt, is kut Zeker als het eigenlijk ook wel een beetje je eigen schuld is omdat je niet oplet, en je de bromfietser dus niet eens vrijelijk verrot kunt schelden, wetende dat je in je recht staat.

Naar een nieuwe mega kamer verhuizen en Dribbel mijn hamster niet mee mogen nemen: Elke nacht te kort slapen da´s ook KUT ja! Waarom mag je een hamster niet meenemen dan Lisseltje? Iedere nacht weer onweer en stortbuien dat je uren wakker ligt, dat is pas kut! Afspraken van die stichting, hamsters mogen niet, vissen wel. Hebben ze nare ervaringen mee gehad. Ik mag ook geen hamster, maar dat komt omdat een huisgenootje daar allergies voor is. Zo´n lief klein diertje doet toch niks lijkt mij , wat een kut stichting.

Van ongeveer een meter hoogte een nokkenas in je nek krijgen?! Hoe lang ben je dan, zakje p´s? Ik gok dat dat ding al een meter naar beneden viel voordat het in Z P´s nek viel Wervels nog okee Z P´s?? Het zou natuurlijk theoretisch mogelijk zijn dat zakje pinda´s op de grond lag En de kans dat je dan een nokkenas in je nek krijgt ipv op je hoofd is wel stukken groter.

Geen problemen met de arbeidsinspectie gehad zakje pinda´s? Dat is zwaar kut zo´n ding in je nek, hopen dat het weer goed gaat met hem. Bezope op Versevis is kut Een dode bultrug , dat is best kut Wat is er nu met dat beest gedaan?

Het is kut dat je brak bent van de introductieweek en vanmiddag nog een her tentamen moet maken waar je niet voor hebt geleerd. Ze hebben die prachtige reus met stalen platen in mootjes proberen te hakken, maar dat ging dus totaal niet. Maja hij moest daar weg, stinken!! Hij was al in staat van ontbinding, kortom al een tijdje dood voordat hij bij ons aanspoelde. Het was geen fijn gezicht hoe ze hem met twee shovels in stukjes probeerden te trekken, dus na een kwartiertje ben ik maar weer naar huis gegaan Weet je wat pas kut is?

Dat je pa beweerd dat er echt een pentium 3 in zijn pc zit en pa wil vervolgens dat ik xp erop zet. Ik zet xp erop, pc niet vooruit te branden, kijk ik specificaties na, zit er een slome Duron in.

Ik haal windows ME bij familie op, formateer de rommel, maar hij installeerd ME niet. Nog kutter is dat ik dan 7 cd-roms bij elkaar weer te sprokkelen bij bekenden met lagere windowsversie en dat ze allemaal niet bootable blijken te zijn. Nog kutter is dan dat ik de cd-roms ook niet aan de praat krijg met boot-disks.

Ben de hele rotzooi zo zat dat ik nu xp er weer op aan het zetten ben, om dan maar via windows xp een andere windowsversie aan de praat te krijgen. Het kutte van dit hele verhaal is dat ik al een hele dag bezig ben aan een pc die niet van mij is en ik krijg er alleen maar gezeik van de rest voor terug!! Ik vind het allemaal kut. Dat is nog eens een kut verhaal Die computers zijn idd soms zwaar kut. Het is KUT als je een herkansing nog slechter maakt dan de vorige keer wat al bijna niet kon terwijl je het veel beter geleerd hebt.

Mannen die je voorliegen en dan andere vrouwen mee naar huis gaan nemen uit de kroeg vandaan, dat is pas kut!!! Door je enkel gaan en vervolgens van de trap afvallen is pas kut! Ik kan me voorstellen dat het kut is als je geen kaartje hebt voor Saybia. De tandarts is kut Tijdens school niet, maar je vrije uurtjes daaraan besteden. Nog geen kaartjes voor Franz Ferdinand hebben is best kut Maar het is minder kut dat ze vanavond besteld worden.

Af laten slepen op die fijne meneer zijn kosten is niet kut. Het is kut als je vinger tussen de deur zit, en je vinger daarna weer ertussen zit, precies op dezelfde plek. Nee hoor, dat is gewoon dom. Dat is idd dom Maar dit is kut: Pak je rustig je boeken uit je kluisje, wil een andere jongen er ook bij, maar ik was nog bezig dus moest hij even wachten. Toen werd hij boos en stak hij een pen in me vinger Nu heeft hij een blauw oog, en ik straf en een pijnlijke vinger Het is kut als je slimeball wilt spelen wat op die kutcomputers op school wel draait en het thuis niet doet.

Java nodig, schijf vol. Na foutmeldingen van XP bijna alles verwijders aan onzin en zooi die binnen is gekomen via internet. Ik ben net in de stront gaan staan. Ik vind het best kut dat ik dat hele verhaal bij ´wat ga je doen´ had getypt, en toen ik op toeveogen klikte zag dat het toevoegen mislukt was Moest ik die hele tekst weer opnieuw typen Het gaat trouwens alweer wat beter met me vinger.

Dik zijn is juist cool! Dus pinda´s zijn gewoon goed! Proteine shakes zijn pas kut! Die interne serverfout is kut. Afwasbeurt hebben op je werk das pas kut. Ben nu met mijn vriendin bezig om een huisje te zoeken in de buurt van Hilversum. Bleek dus dat we geen recht op de extra punten vanwege de afstand hadden Arnhem naar Hilversum moest meer dan 50km zijn, en dat is het ook, hell, de korste route over de weg is 62km en via het spoor meer dan 70!

Denken die idioten dat we soms per helikopter naar Hilversum reizen?!? Naja, wat kan je er aan doen?? Mijn fiets is kut M´n zadel ligt eraf, ketting valt er om de kilometer af, lampjes kapot..

Oh ja, ik heb ook al een nieuwe: En mijn school is ook kut Op dinsdag heb ik altijd mentoruur, maar dat viel vorige week dinsdag uit i. Aanstaande dinsdag ben ik weer vrij i. Dus dan hebben we weer geen mentoruur Verzet mijn lieve mentor het mentoruur maar naar morgen het 8e uur En het is ook kut dat ik aanstaande dinsdag op mijn vrije dagje dus w??

Ziek zijn is vet kut. Vooral als morgen het Saybia concert is. Maar dan ben ik wel weer beter. Werzaamheden van de NS zijn kut, en met een kutstaking en kutherdenking is het al helemaal kut ik moet van Arnhem naar Haarlem en weer terug, vanochtend al meer dan een uur vertraging, hou m´n hart vast voor de terugweg. Werkzaamheden aan een kruispunt in het dorp is helemaal kut!

Grootste kruising van het dorp gaat dicht, de bus moet nu door een steegje om het dorp nog uit te kunnen komen! Leuke is, dat zit weer aan de andere kant van het dorp dan waar ik woon, dus samengevat moet ik gewoon ´s ochtends een kwartier fietsen voor ik bij een bushalte ben waar uberhaupt nog een bus komt!

En dat een week lang!! Kan je je conditie nog verder uitbouwen. Wegwerkzaamheden roeleren de pan uit en superlange, altijd filevormende omleidingen zeker Jammer is alleen dat met de fietser nooit rekening wordt gehouden. Kut dat MSN steeds uitvalt Kut dat ik net een rat van me broertje ben kwijtgeraakt. Vang hem met je beroemde ´colafles in zak´. Oh dat is dan mooi.

Het is kut als mensen denken dat een begrafenis een voetbalwedstrijd is. Het is kut als mensen denken dat een herdenking een begravenis is. Oke ik gebruikte het verkeerde woord, maar je gaat toch niet klappen als er een kist uit een auto wordt gehaald. Dan ben je meestal stil, althans, dat lijkt mij.

Het is kut dat het er meer uit ziet als een heel fancy potje dammen Het is kut als mensen denken dat een begrafenis een voetbalwedstrijd is Quote: Het is kut als mensen denken dat een herdenking een begravenis is jajaja worship. Respect uit je niet door te gaan klappen. Respect heb je, of je hebt het niet.

Als je gaat klappen wil je juist aan iedereen kenbaar maken dat je meeleeft met die persoon. Typisch geval van zelfbevrediging..

Vandaag is het een kutdag. Gisteren een beetje laat gemaakt concert van Saybia wat trouwens was en nu ben ik moe en lukt niets. Het is kut dat ik vandaag een avonddienst heb gedraaid, net thuis ben en zo moet slapen voor m´n 6: Telfort is mateloos kut.

Het leren voor een tentamen Productanalyse is KUT. Daardoor geen zin om het te leren. Maar niet leren is ook weer KUT. Mijn beugel is kut, en de assistente van de ortho is helemaal kut Ze kan er niks van!! Elke keer als ze iets moet doen in mijn bekkie, weet ze me elke keer weer op een zeer verassende manier te pijnigen. Engels rapport schrijven van 30 pagina´s over een fictieve markt en fictieve bedrijven is KUT! KUT wat er vandaag allemaal is gebeurd Het is kut als een vriendin van je wegloopt van huis, en je niet weet waar ze nu is.

Zal zeker tot NS is zeker weer kut. Vrijdag al storing tussen Utrecht - Arnhem en Utrecht - ´s Hertogenbosch. Vergeten mee te loten bij woningnet. Weer twee weken langer de haren van Kooten uit het doucheputje scheppen. Het is kut dat arnhem centraal afgesloten was als je een trein MOET halen Het is kut als je zo´n kut mededeling krijgt.

Alleen 8 dagen n? Je ziek voelen en toch naar school moeten en er dan op school achter komt dat je net zo goed niet had kunnen gaan, das pas kut. Ik moet toegeven dat het knap is van de ortho-assistente, maar nog steeds kut: Kater hebben is kut. MayZ; geen geduld hebben is kut Ik zit alleen thuis. Het kleine mannetje is - na een hoop geklooi met onderzoeken de afgelopen dagen - opgenomen in het ziekenhuis.

KC is gelukkig bij hem. Het kleine meisje logeert bij opa en oma. De bedoeling is dat ik nu even kan bijslapen. Ooit wel eens wakker gelegen van de stilte om je heen?

Ik meld het wel even als iedereen in huize KC weer fris en fruitig is. Klinkt idd kut allemaal Koon and the gang. Dat je schoudertas met 2 paspoorten, autopapieren, digitale camera en boeken die van de bieb zij gestolen wordt is kut!!

Wat een ellende allemaal sterkte KC! Tsjonge KC en Mano Dat je een reis voor 4 personen naar de Bahama´s hebt gewonnen omdat je ooit een keer een enquete op internet hebt ingevuld, en dat het feest niet doorgaat omdat je niet alle persoonsgegevens juist hebt ingevuld. Met kleine KC gaat het nu gelukkig iets minder kut. Al moet ´ie waarschijnlijk nog wel tot vrijdag in het ziekenhuis blijven.

Wat dan wel weer kut is, is dat ´ie een afwijking heeft aan zijn urineleiders waardoor er urine terugstroomt van zijn blaas naar zijn nieren. Ik verwacht dat hij doorvoor geopereerd moet gaan worden.

Wat kleine KC nu vooral kut vindt is dat?? Sterkte KC met de Kleine. Is af en toe wel nodig. Vooral nadat we vandaag - na een gesprek met de arts - doorkregen dat het toch wel redelijk ernstig was afgelopen weekend.

Kleine KC heeft geluk gehad. Hij is trouwens nog iets blijer nu. Heeft nu een infuus aan z´n voet. Staan is wat lastig, maar hij kan wel weer alles vastpakken.

Da´s dan weer minder kut. Is jouw mond wel eens opengetrokken door twee van die friemelende handjes? Die dan vervolgens even gaan controleren hoe je verstandkiezen erbij staan? En of je tong echt wel vast zit? Ja ja ja ja! Het is kut dat dit een staartje krijgt.

Om de autopapieren weer te krijgen moeten we naar Spanje toe!! Veranderde bustijden zijn KUT! En een aanrijding tussen Ede-Wageningen en Arnhem tijdens de spits is kut, vooral omdat je dan in een overvolle trein via Den Bosch moet Dat de lamp van je fiets op het station gemold wordt en daarna een bekeuring van oom agent krijgen omdat je zonder licht rijdt is kut Een nieuwe MSN adres aanschaffen en dan de contactpersonen lijst importeren en erachter komen dat er een vriend is die je nooit meer zal adden omdat hij is overleden.

Is ook kut sorry vergeten. Ik vind het kut dat alles opeens misgaat bij mij, niks, maar dan ook echt NIKS lukt meer Kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut kut Ziek zijn in je tentamen week is kut! Ik ben dan wel weer zo´n bikkel dat ik ze ga maken. Probeer dan de andere kant, misschien komt daar dan nog wat oud eten uit. Het is kut dat het regent ipv sneeuwt. Het is kut dat het nu wel sneeuwt, bah kut sneeuw.

Het is kut dat het bij jullie wel sneeuwt, maar hier niet! Hier alleen maar regen, dat is kutter dan sneeuw! Wat een onzin zeg.

Al moet ik wel zeggen dat ik - als het om kinderen gaat - in het verkeer een enorme brave hendrik ben. Veiligheid voor alles enzo. Wat was er nou eigenlijk mis met die fiets?

Het is kut als je relatie is beeindigd. Dat is inderdaad kut, Link nodig? Ja spookje, dat is inderdaad kut.. Hij woont in een 5-kilometer matrix Ik vind het kut als er een vakkenvuller in de AH bijdehand begint te doen als ik een cellofaan, wat hij tijdens het vakkenvullen heeft laten liggen, met mijn voeten uit het looppad dirigeer om te voorkomen dat er mensen over gaan vallen.

Toen ik na een discussie hij zei: Een hond heeft een baas, ik heb een chef of leidinggevende. Was nog niet klaar: Nadat hij poep had gepraat over baas of niet baas, zei hij ook nog dat hij niet betaald werd om voor mij zijn leidinggevende te halen. Alles voor de klant, toch?

Heb ik altijd geleerd iig.. Wordt die vakkenvuller dan wel betaald om zijn rommel te laten slingeren? Ja, Goldstrike, ik vond het ook schandalig. Hij woont in een 5-kilometer matrix Waren natuurlijk geen precieze afstanden h? Ik vind het trouwens ook kut dat ik nog spierpijn heb van gister toen we krachttrainingen gingen doen met gym, en toen ik voor mezelf ging trainen ook nog eens een spiertje in me arm heb gescheurd.

Als die daar echt aan het werk was, dan is het toch op zijn minst een "goed foute Marokkaan". En als ik het zo lees heeft die jongen toch al aardig door hoe het gaat in Nederland.

Bovendien stak ´ie niet meteen een stanleymes tussen je ribben. Wat wil je nog meer? Het is eigenlijk best triest dat we al zo moeten denken. Ja, Goldstrike, ik vond het ook schandalig oops sorry Kooten.

Werken op de vrijdagmiddag is inderdaad kut, maar bekijk het positief: Brak zijn op de vrijdagmiddag is natuurlijk ook vrij kut als je op datzelfde moment je spullen moet pakken om te verhuizen naar paps en mams, vanwege de stage. Maar het was wel gezellig gister.

Voor de derde keer stage. Dat is pas kut. Daar ben ik het niet mee eens. Gewoon niet gaan slapen en de nacht doorgaan. Dat vind ik ook kut net als dat het regelmatig retetraag gaat.

Het is kut dat mijn huisgenoot bijna een baan heeft en ik dus iemand moet zoeken om solitaire showdown te spelen. Het is kut dat mijn huisgenoot bijna een baan heeft en ik dus iemand moet zoeken om solitaire showdown te spelen ik zie het verband niet. Ik had moeten zeggen: De hele week overwerken, dat is kut!

KUT dat ik nu nog reageer. Het is kut als je moeder teveel zeurt. En als je een goed punt hebt, ze dan nog bozer wordt. Het is kut als je een peperdure lcd scherm hebt gekocht en er vervolgens links onder een lichtere vlek te voorschijn komt. Blijkt namelijk dat de hele serie daar last van heeft Philips 26PF Neuh, niet als je geflitst wordt, want ze weten niet wie er rijdt. Pis ook gelijk ff tegen hem aan, was toch laatst ook in het nieuws dat een kindje was platgereden door iemand die met zo´n gelijk snelheid binnen de bebouwde kom reed.

LCD scherm omgeruild wat denkje knipperd het beeld de hele tijd, kan ie weer omgeruild worden. Emailtje van philips, Quote: Het spijt ons dat ons product niet naar behoren werkt. Wij staan er om bekend dat onze producten van hoge kwaliteit zijn Goh toevallig dat ik twee dezelfde modellen kan terug sturen! Ik "mag" er bij blijven als hij onder narcose gaat. Daarna krijgt hij ook nog even gezellig een ruggeprik Als ´ie wakker wordt zijn z´n beentjes nog verlamd dat wordt een drama De vorige keer liep hij bij zo´n soort onderzoek een vette infectie op en moest ´ie bijna 2 weken in het ziekenhuis blijven.

Je kunt dus wel stellen dat dit echt iets is om naar uit te kijken. KC en kleine KC: Hop net de 3e nieuwe tv opgehaald en wat denk je!!! DEZE flipt net zo hard! Dan maar geen philips! Altijd van hoge kwaliteit, bah! Ik had nu dus genoeg van die philips dus ben net nog terug gaan en een sony genomen. Pak de doos thuis uit en wat denkje! Alleen de tv, geen handleiding, geen afstandsbediening en geen kabels!!! Volgens mij bedoelt Ronere dat we moeten zeggen: Klinkt natuurlijk nergens naar.

Zo, dat lucht op Het humeur van Kooten is duidelijk ook KUT Beetje een kutpasen gehad Kooten?! Prima, mijn humeur Ik heb alleen een hekel aan domme vragen. En ja, die bestaan wel. Mijn literatuur boekexamen wat ik morgen heb! Het is kut als je zomaar ziek wordt. Ik weet er nog wel een.. Zakje pinda´s Oei, dat is echt kut Hier worden we anders best blij van Navision zolang de server er natuurlijk niet uitknalt.

Waarschijnlijk bedoel je onze zwaar gepikeerde en overspannen helpdesk medewerkers. Fijn, je bent snipverkouden en je even een boodschap halen. Sta je bij de kassa van de AH te wachten totdat je je pinpas door het apparaat kan halen, met in je ene hand twee tasjes vol met troep die je al eerder hebt gekocht en je portemonee en in je andere hand je pasje Je bent wat afgeleid want ze kijkt af en toe ook jouw kant op er is blijkbaar veel te zien achter je en ineens Je probeert het nog in te houden en je wrijft wat met de rug van je hand tegen je neus.

Gelukkig kun je de hand waarin je het pasje vasthoudt nog net voor je gezicht houden. Totdat je je hand weghaalt en er een enorme sliert snot uit je neus bungeejumpt Ach KC, wat een leuke actie. Bedankt voor jullie troostende woorden Denk ik ik sta vandaag eens lekker op tijd op om heel ijverig naar school te gaan rijden er geen treinen die KUT ns weer. De wereld zit vol klootzakken. Ik zit er waarschijnlijk nog een uur. Succes Goldstrike Ik hoop dat m´n treintje wel rijdt Het is kut wanneer de worsten op zijn.

Nee PSV is niet kut Uitdoelpunten die dubbel tellen als de stand gelijk is, die zijn pas kut. Blessure tijd kut Vandaag moeten werken is kut uiteten gaan is niet kut MayZ wat is er kut? Tnx wozz, voel me ineens een stuk beter! Volgende week zaterdag kampioen kunnen worden en een feest daarna hebben, en dan belt de andere vereniging op dat ze niet kunnen zaterdag.

Of we niet dinsdags kunnen spelen. Er zit een aanbieding voor een gloednieuwe job aan te komen. Dat houdt wel in dat ik eerst een heleboel mensen met wie ik goed kan opschieten moet teleurstellen en dat ´t werk een beetje in de soep gaat lopen. En het zou ook zomaar kunnen dat ik me nog wat serieuzer ga wijden aan mijn carriere en dat ik in ieder geval onder werktijd niet meer laat zien op VV.

Die baan niet nemen. Niks boven versevis Nee, tuurlijk doen Die mensen zullen het wel begrijpen, en of je je echt zo serieus aan je werk gaat wijden dat versevis in het gedrang komt is nog helemaal niet bewezen. Het is kut als er twee kut ploegen in die kut UEFA kut, ik bedoel cup, staan.

Kan niet zitten, liggen, lopen, typen. Weekend hebben en dan de gehele dag met een kut rapport bezig zijn voor de studie, terwijl het buiten GEEN kutweer is. Sorry vandaag geen KUT dag. Voor mij is ook een kutdag aangebroken. Kut TPG post is mijn nieuwe telefoon kwijtgeraakt, honden zijn het Gaat nog een week of 3 duren allemaal. Het is kut dat de eerste die me vanmorgen feliciteerde meteen in m´n arm prikte en 3 buisjes bloed aftapte. Vandaag is het eigenlijk helemaal niet zo´n kutdag, behalve dan dat ik binnen zit met dit mooie weer en knallende koppijn heb Eigenlijk gaat het verder heel goed.

Voor de 2e keer hernia in 1,5 jaar tijd als je 21 bent, dat is kut Het is kut als je je gewoon goed voelt, maar toch ´ziek´ thuis moet blijven omdat de wc op je wacht doordenkertje. Inderdaad Cornholio, hooikoorts is kut! Ik vind het kut dat al die hooikoortsmensen altijd zo zeuren Just live with it.. Ja maar ik heb nog nooit hooikoorts gehad! Ik heb ook last van jeukogen. Nog nooit eerder gehad kutzooi In de BioTex ermee KC! Te laat zijn met het downloaden van de nieuwe coldplay, dat is pas kut.

Dan ben ik vast langs je huis gereden! Nog steeds zwaar in gevecht met rottig stuk browserhijacker. Is met de dag kutter Met behulp van ASO en een handleiding die voor een ander was geschreven, het fantastische HjackThis software waarmee je alle lopende processen kunt zien en evt. Klap klap Het is kut dat je je nog 7 dagen moet vervelen op school Ik doe liever wat nuttigs.

Brandende ogen, keelpijn, brak gevoel, zelfs een helpt niet. Goed blijven is erg belangrijk is niet goed voor je. Gewoon in bed kruipen en veel slapen doet wonderen. Morgen mri krijgen en pas de uitslag omdat dokter helemaand juni op vakantie is, is nog kutter.

Een avondje vrij na een examen iets minder. Maakt me verder niet zo uit waar Hoe heeft hij dat gelapt, vraag ik hem. Hij geeft mij ook een symbool met een kracht. Eerst ben ik teleurgesteld. Hij geeft mij een rood hart gemaakt van zeildoek.

Maar wanneer ik het aanneem, blijkt het een machientje te zijn waarmee ik enorm hard kan vliegen. Het is zo krachtig dat het mij nogal wat moeite kost om het te besturen, maar uiteindelijk vlieg ik er mee tot de sterren. Waar ik trouwens mijn vader terugzie. Ook daar boven, boven de wolken is een groot, interessant feest aan de gang. Als ik terug bij de oude man ben, die veel levendiger is dan ikzelf, zegt hij nog: Van het hele weekend heeft deze visualisatie mij de meeste rust gebracht en ook veel enthousiasme.

Straf dat zoiets kan. En het lijkt allemaal zo simpel. Dikke proficiat aan de therapeut die de groep begeleidde. Als ik een nummer moet plakken op deze visualisatie neem ik dit: Maar dan wel in een eerder passief-agressieve vorm uitleg volgt nog.

Ik ben mijn aandachtszucht als ziekte beginnen beschouwen, iets dat mij afremt, een kanker, een tumor, een belemmering, een juk, een molensteen rond mijn dikke nek, een dwangbuis, een vorm van zelfcastratie. Serieus, ik moet er echt mee stoppen, het maakt te veel kapot. Ge moet kunnen uw ding doen zonder te denken aan aandacht, zonder afhankelijk te zijn van aandacht die ge er voor krijgt, want anders gaat het mis en boet wat je aanbiedt heel erg in aan kwaliteit, het wordt iets zeer kunstmatig, steriel zelfs.

Die nood aan aandacht, wijst op een groot gemis, een verloren lopen, een niet weten wat doen met mijn talenten. Maar dat gemis valt eigenlijk niet in te vullen door aandacht te krijgen voor geschrijf. Ook ben ik niet flexibel in mijn zoektocht naar aandacht. Ik krijg nooit genoeg aandacht, maar ik zoek ook weinig naar nieuwe manieren om aandacht te krijgen.

Mijn manier om aandacht te krijgen is nogal onnozel. Ik kwak dingen op een totaal onbekende blog. Die site heeft met zijn megalomane naam eigenlijk geen publiek meer. Het is een beetje een club voor bejaarden geworden die elkaar overstelpen met positieve, slijmerige feedback waar je eigenlijk zelden iets aan hebt.

Toch post ik daar elke dag iets. Op zich is dat ok, het geeft routine. Maar iemand die op een slimme manier op zoek zou gaan naar aandacht, zou dat niet doen. Of zou het toch maar als een miniem onderdeel zien van een veel grotere campagne om die behoefte aan aandacht te bevredigen. Er zijn nochtans opties. Ik zou veel meer toneel kunnen opvoeren, want dat levert meer aandacht op dan geschrijf gratuit op internet zetten en ik zou op zijn minst kunnen regelen dat ik publiceer op sites waar tenminste lezers passeren.

In plaats van in het Nederlands te schrijven, zou ik prioritair in het Engels kunnen schrijven. Nu schrijf ik nog prioritair in het Nederlands en dat terwijl mijn Engels eigenlijk beter klinkt, vlotter vloeit, dan mijn Nederlands. Ik klink ook optimistischer, energieker, minder egocentrisch in het Engels. Dus waarom dan niet? Is het gebrek aan aandacht veiliger dan wél aandacht krijgen? Frustreer ik mezelf graag? Heb ik stiekem genoeg aan maar een beetje aandacht van enkele kenners?

Ja, ik moet eerlijk zeggen: Als ik aandacht krijg, dan is het altijd van mensen die er verstand van hebben. Maar het is niet genoeg. Waarom schrijf ik deze post nu? Maar ik merk nu toch weerstand. Ik wil Verkrijt niet veranderen puur om te kunnen blijven verschijnen op JimTV. Mijn artistieke partner gelukkig ook niet.

Aandacht krijgen, is wel degelijk een verslaving merk ik. Ik heb Facebook gelukkig al enkele maanden geleden afgesloten. Maar ik merk nu dat ik Ersatzmiddelen zoek. Methadon voor mijn heroïne. Want wat verandert er voor mij persoonlijk nu echt of er hits zijn op een dag of ? Ik verlies alleen heel veel energie, mijn leven raakt gereduceerd tot een wachten op hits.

Mijn gedrag raakt bepaald door aandacht krijgen. Ik vermijd plaatsen waarvan ik vermoed dat ik er niet in het centrum van de belangstelling zal staan. Op plekken waar ik niet in het centrum van de belangstelling sta, kruip ik helemaal in mijn schulp, dan wil ik verdwijnen, wil ik weg. Hoe ik dat concreet invul weet ik nog niet precies. Maar ik ga er vanuit dat ik dingen begin te doen, als ik mij loskoppel van aandachtszucht. Als er nog mensen zijn die willen afkicken van hun aandachtszucht kunnen we misschien een support group oprichten, wat peinst ge?

We moesten onze ogen dicht doen en ons stap voor stap concentreren op onze afzonderlijke lichaamsdelen.

Elk lichaamsdeel symboliseerde iets. Hoe stevig sta je op de grond? Heb je een fundament? Zoals je ziet op de tekening: Ik sta stevig op de grond, ik heb goeie roots, maar ik verveel mij zo.

Ik tuur omhoog, ik wil los van de grond, ik wil iets hogers beleven. Ik heb niet genoeg verstandelijke uitdagingen. De benen symboliseren hoe flexibel je bent. Zoals je ziet, ben ik rigide. Nogal rechtlijnig, vreemd genoeg.

Om mijn doelen te bereiken, zet ik vaak eerder in op koppig hetzelfde doen tot het werkt. Beuken tot de weerstand het begeeft. Maar dat werkt natuurlijk niet altijd, en het kan vermoeiend en frustrerend zijn. Pijnlijk om dat te beseffen eigenlijk. In een spel doe ik dat niet, dan ben ik inventiever. Maar in het echte leven, ben ik rigide, verroest. Mijn schaamstreek heeft de kleur van lavendel. Want lavendel doodt testosteron.

En mijn libido ligt al enkele maanden plat. Duidelijk geïnteresseerd in andere zaken. Mijn romp is oranje. Een gezonde, warme vitale kleur, want fysiek ben ik kerngezond. De longen zijn lucht, de vrijheid.

Veel groen bij mij, want mijn vrijheidsdrang is sterk ontwikkeld. Mijn hart is groot en is een hamer, een werktuig. Mijn passie moet iets opleveren. Mijn passie moet constructief zijn. Het heeft ook iets fanatieks. Een hamer, hard, kloppen, het heeft ook iets agressiefs.

Aan de andere kant zie je een groene ballon met een rood mandje. Mijn vrijheid moet tot mijn passie leiden. En mijn passie moet mijn vrijheid mogelijk maken. In mijn hoofd zit gesmolten goud en er staan eurotekens, want geld houdt mij heel erg bezig de laatste jaren.

Dat is wat anders. Die symboliseert het maatschappelijke. Mijn angst om dingen tegen mijn goesting te moeten doen. Mijn angst om een hatelijke job Jammerlijk Onbevredigende Beproeving te moeten doen. Omdat ik dwang ervaar als de dwang van concentratiekampen. Ook symboliseert de das mijn angsten om nooit wat te kunnen doen met mijn passies. En de strop natuurlijk. Want zelfmoord is een zeer centraal, dichtbij thema in mijn leven.

Mijn ogen zijn groot en fel groen. Want als ik mij niet obessief bezighoud met mezelf, dan zijn mijn interesses groot en kijk ik naar de wereld met nog altijd gretige ogen, de pupillen zijn rood en hongerig, passievol. Mijn oren zijn groot en zwart, want ik sla alle info op, en dat is een moeten. Dat ervaar ik als een verplichting, zoveel mogelijk info op slaan, uit angst, om mij met kennis te kunnen verdedigen. Die kleur keert ook weer bij de boeken die in mijn zakken zitten.

De zakken zijn mijn bagage, en mijn bagage is van goud. Maar die bagage nog uitbreiden -door kennis te vergaren- ervaar ik blijkbaar toch ook als een last. Mijn haar is lang, want in mijn zelfbeeld is mijn haar nog altijd lang, het lange haar dat ook de vrijheid symboliseert en het vrouwelijk, het gevoel, de emotie, het gevende en tegelijk ook het ontvankelijke.

En mijn mond staat scheef en wijst op een zeer cynische trekje. De cynicus is altijd de ontgoochelde idealist. Mijn armen en voeten hebben een duidelijk contrast. Dat is ook weer logisch, want ik ben intern vaak verdeeld. Ik heb een erg sociale kant, maar ik heb ook een hyperindividualistische kant. En ik heb strijdbaars, maar ook iets fatalistisch. Voila, ik denk dat we rond zijn.

De naakte mens, op een blad papier met wascostiften. Een driedaagse groepstherapie in een wel bijzonder intieme sfeer. Wat moogt ge daar eigenlijk over zeggen? Zelfs als ge de namen van de andere deelnemers niet vermeldt, wat moet moogt ge er dan over zeggen? Moogt ge daar achteraf iets over schrijven? Misschien als ge in algemeenheden schrijft. Als dat zo is dan zijn er veel mensen die…. En dat maakt het zo schoon.

Die verhalen van 11 mensen hebben mij zeer geraakt. Ze dansen rond in mijn hoofd, de pijn ervan, maar ook de lessen, en ook de schoonheid. Die 11 mensen zijn kwetsbaar, omdat het gevoelige mensen zijn, mensen die geven om een ander.

Het ene verhaal blijft wat meer plakken dan het andere. De ene mens heeft onbewust meer lessen voor u dan een ander. Er waren voor mij enkele personen die mij meer op enkele feiten drukten dan anderen. Zo was er iemand die zich helemaal zo geen zorgen maakt over zaken als sociale zekerheid. Het is iemand die eigenlijk meer het leven leeft dat ik vroeger altijd predikte, vooral als kind.

Iemand die een huis deelt met velen en absoluut niet in het klassieke huisje-boompje-tuintje-verhaal stapt. Dat is ergens confronterend, want zelf blijf ik wel vaak hangen in heel veel zorgen rond sociale zekerheid wat mij soms ook drijft tot orthodoxe keuzes waar ik toch zo tegen ben.

Die persoon zal misschien mijn ongemak hebben opgemerkt als deze persoon in mijn buurt was. Langs deze weg dan sorry: Ook was je vrolijke uitstraling en lichte tred confronterend voor mij en ben je daardoor erg blijven plakken.

Ook was er iemand die zich meteen zo heel erg thuis voelde en zo ontspannen en ongedwongen in de groep zat, dat het eerst op mijn zenuwen werkte. Ook weer als spiegel. De berekende control freak extravert die tijdens zijn berekeningen nog als stille introvert overkomt. En als het mij dan niet zou lukken om veel aandacht naar mij toe te trekken, dan ben ik gewoon weg, want dan ervaar ik een donker, duistere overspoeling van falen.

Zeer, mja, ik ga er geen uitspraak over doen: Ook was er iemand die voor een groot stuk mezelf was. Een helper, iemand die zich optrok aan anderen helpen. Iemand die zijn maatschappelijke rol als mantel kon aantrekken om naar buiten te stappen. Och jong, hoe vaak heb ik dat niet gedaan?

Eén rol aangenomen en mij zo fier en gerust kunnen presenteren aan de wereld, zodat ik de rest van mij heerlijk onder de mat kon vegen. En dan dat verstand, dat bezig moet zijn, dat altijd bezig moet zijn, gelijk een spons die altijd honger heeft. Ik zou nog voortgaan en zeggen wat ik allemaal geleerd heb, maar dan kom ik uit op een blogpost die veel te lang is voor het concentratievermogen van de digitale mens. Ik kan iedereen een Gestalttherapiegroep van het IVC aanraden om met heel veel zaken in het reine te komen en duidelijk te weten hoe het nu verder moet.

Meer info vind je hier: Het toenemende narcisme, de wild gepredikte eigenliefde, het steken van de eigen loftrompet in de anus van de buurman of collega waar men jaloers op is. Het narcisme sijpelt overal doorheen. Komt het door Facebook? Is het omdat we geen religie meer hebben en we onszelf tot God hebben gemaakt? Het gaat alleszins ver. Al bijna zo ver als uw eigen eindejaarsvragen stellen.

De isolatie van Rusland door het Westen. De absurde demonisering van een mens als Bart De Wever en tegelijk de toegenomen polarisering tussen links en rechts, terwijl beide ongelijk hebben en rond de pot draaien. Hoe kalm en gebeurtenisloos dit jaar was. Dat ze zich afvragen waarom ze doen wat ze doen en of wat ze doen hen eigenlijk wel gelukkig maakt. Als blijkt dat ze niet gelukkig zijn met wat ze doen, wens ik hun de moed toe om hun leven een extreme makeover te geven.

En dat ze hun politieke macht zelf uitoefenen, niet door te gaan stemmen en zich te laten vertegenwoordigen door een of andere gladden aal, maar door zelf hun dromen uit te bouwen. Het heeft niet veel om het lijf, maar het is een aardig boek. En onderhuids vat het eigenlijk zeer goed onze tijdsgeest.

Veel gebeurt er niet in, maar in een mensenleven gebeurt nu eenmaal niet veel. En als het geen film moet zijn van Ik verdraag sinds enkele jaren geen enkele muziek meer. Een verklaring heb ik daar niet voor. Het is begonnen door altijd naar documentaires te luisteren via YouTube. Maar of dat nou de oorzaak is van mijn plotse aversie voor muziek? Als ik toch iets moet zeggen: Goh, eindelijk durven beginnen aan een doctoraat. Misschien mijn vooruitgang met Slowaaks. De herlancering van Verkrijt www.

Mijn engagement voor buddywerking. Mijn lidmaatschap van de liberalen. Het verdict van mijn therapeut: Het verdict van een knappe huisarts: Het was al bij al een zeer kalm, gebeurtenisloos jaar.

Als ik iets moet zeggen: Doctoreren in de Amerikaanse Burgeroorlog is wel plezant. En de wereld van Gestalt is zeer boeiend, bevrijdend. Mijn vrouw en mijn schoonfamilie. De verbeterde samenwerking met mijn tekenaar en mijn co-schrijfster. Misschien de deelname aan een Gestalttherapiegroep en de kennismaking met Gestalttherapie.

En ik ben zeer graag vrijwilliger bij Buddywerking. Zoveel mogelijk positiefs betekenen voor zoveel mogelijk mensen zonder mezelf te moeten verraden en zonder mij financieel nog letterlijk op een dieet van enkel patatten met koffie in een onverwarmde tochtige zolderkamer te zetten.

Ge moogt binnen een jaar eens komen kloppen om te horen wat ik ervan gebakt heb. Hier zijn ze, ik heb er veel meer, maar ik houd het op de tien belangrijkste: Nèm, het is er uit. Ik wil euro per maand verdienen.

Ik wil elke dag minstens 6 km lopen. Bij voorkeur 's morgens vroeg. En max 12 km, want ge moet daar ook niet in overdrijven. Ik wil minstens één nieuw toneelstuk opvoeren in Ik wil volgende zomer trouwen in Slowakije. Ik wil mijn aversie tegenover macho's genoeg overwinnen om enkele keren per week te gaan fitnessen en als het niet lukt, om al het fitnessmateriaal aan te kopen om zelf een fitnesszaal in mijn eigen huis te hebben.

Ik wil in plaats van elke week minstens één boek te lezen, overschakelen naar om de twee weken één echt nuttig boek te lezen, want ik lees nog altijd te veel brolboeken.

Ik wil een film met sketches maken van in totaal anderhalf uur en vertonen in een zaal. Ik wil enkele uren vrijwilligerswerk extra per week doen, bijvoorbeeld bij de drugslijn. Ik wil Pools gaan studeren en op tolkniveau kennen. Ik wil voor mijn doctoraat naar de Verenigde Staten gaan en in oorspronkelijke bronnen kijken en dus niet alleen maar boeken lezen over mijn onderwerp.

Ik wil minstens nieuwe, toffe mensen leren kennen, want de laatste drie jaar was mijn sociaal leven vaak zeer tam, leeg, saai. Wat zijn uw nieuwjaarsresoluties? Als ge eerlijk zijt. Deze morgen had ik 'controle' van de begeleiders van Buddywerking, de organisatie waar ik vrijwilliger ben. Ge moogt mij, zoals nogal wat mensen uit mijn omgeving, zot verklaren dat ik gratis mensen wil helpen, maar binnen redelijk normen ik moet helaas ook geld verdienen doe ik dat graag.

De man die ik begeleid, zei drie keer dat het dankzij mij was dat hij het voorbije jaar niet moest opgenomen worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik ben daar redelijk trots op of ik zou het niet herhalen. Al die zelfbewieroking in deze tijd raakt enorm afgezaagd, maar ik maak er mij ook constant schuldig aan.

Mijn moeder was minder trots. Ik weet het niet. Ik denk dat het daarom net zo hielp, omdat mijn aanwezigheid geheel gratis was. Maar, het is waar, om een echt goeie therapeut te zijn, heb je serieus wat onkosten.

De opleiding die ik deze week volg, kost toch alweer euro. En dat is dan één mini-opleiding in een opleiding die eigenlijk nooit stopt. Van zodra ik 't groot lot win, ga ik het helemaal gratis doen.

En dan zal het waarschijnlijk nog iets beter werken, al zijn de meningen daarover verdeeld. Een rasechte liberaal zou zeggen dat de mensen gratiswerk niet naar waarde schatten. Het kan, ik weet het niet. In Slowakije reizen alle studenten sinds kort gratis met de trein. Ik heb de mensen daar nog nooit zo horen klagen. Zélfs de studenten die er toch van profiteren, zijn er niet over te spreken.

Och ja, 't is niet gemakkelijk om zonder commentaar goed te doen, de ene verwijt u van een stommerik te zijn omdat je iets gratis doet, een ander verwijt u een geldwolf te zijn, omdat je 't niet gratis wil doen. Mijn patiënten zijn vaak mensen die Als ge een recept wilt om mentaal aan de grond te raken, awel, probeer dan echt voor iedereen goed te doen.

Soit, ik ga een bejaarde man bellen met een zeer bescheiden reisclub voor bejaarden. Hij heeft een tolk Russisch nodig. Iets dat ik gratis doe. Ik vind die mens sympathiek. Een gepensioneerde leerkracht geschiedenis. Als kind wilde ik dat ook worden. Dat heb ik trouwens nog nooit gedaan: Zelfs gratis is daar geen vraag naar. Spijtig, ik zou 't met veel plezier doen. Bon, die mijnheer bellen en dan 't avondeten dat mijn vrouw vooralsnog gratis bereidt, opeten.

Wie trouwens op een dag beslist om zichzelf te zijn: Maar dat geeft niet. Als ge u voor doet als iemand anders, wordt ge ook daar voor aangevallen. Wie graag een stukje van zijn tijd wil geven om iemands steunpilaar te zijn, kan zich hier aanmelden: Zo af en toe bekruipt mij het gevoel dat ik meer lees over het leven van volstrekt fictieve figuren, dan ik zelf leef. Of telt lezen eigenlijk ook als leven?

Ik maak op een doorsnee dag eigenlijk betrekkelijk weinig mee. Als ik niet aan het schrijven, aan het tolken, therapie aan 't geven of aan 't schrijven ben, aan mijn doctoraat lees: Wat ik van al dat gelees verwacht, is zelfs mij niet duidelijk.

Goh, soms, nogal vaak, moet ik mij door de pagina's worstelen. Mja, ik weet het niet, ik kan toch niet direct iets zeer bruikbaars bedenken dat ik zou uit romans gehaald hebben.

Naar 't schijnt, verhoogt het mijn empathie. Kan ik daarom vrij goed snappen hoe mensen zich voelen, omdat ik romans lees? Bewijs daarvoor heb ik niet. Ik vond mezelf al een zeer empathisch en over gevoelig kind nog voor ik kon lezen. Misschien grijpen gevoelige mensen gewoon eerder naar een roman om te ontsnappen uit de soms harde realiteit. En lukt mij dat dan? Ontsnap ik uit de realiteit als ik een roman lees?

Het moet al een verdomd goed boek zijn, eer ik vergeet dat ik aan het lezen ben. Mijn talen verbeteren erdoor. Ik pas er dan ook voor op om geen boeken te lezen in het Nederlands, om er tenminste zeker van te zijn dat lezen dat tenminste toch mijn talenkennis wat verbetert.

Wat verwacht ik toch van al dat lezen? De status van intellectueel te zijn? Tegenwoordig is dat een scheldwoord, een woord dat gelijkstaat aan arrogante, pedante zak. Dus dat ook al niet. De meest wijze mensen die ik ken, lezen helemaal nooit romans. Lees ik om zelf beter te schrijven? In de praktijk zorgt lezen er vooral voor dat je zelf minder schrijft, faalangst krijgt of ontmoedigd concludeert: Alles is al geschreven.

Waarom doe ik het dan? Om aan mezelf te bewijzen dat ik de discipline heb om door honderden pagina's te wroeten? Omdat ik mijn ogen kapot wil maken zodat ik levenslang recht heb op een invaliditeitsuitkering? Best toch eerst even checken of blinden daar daadwerkelijk recht op hebben. Ah, wacht, zou ik lezen om contact te kunnen leggen met andere lezers? Hmm, boekenwurmen zijn natuurlijk zelden de meest extraverte, communicatieve personen.

Sja, ik weet het niet. Als ik moet gokken dan is het hierom: Ik eer eigenlijk mijn vader als ik lees. Maar euhm, misschien moet ik toch eens wat anders gaan doen om mijn vader te eren. Iets dat wat concretere dingen oplevert. Dat gezegd zijnde, kan ik het toch niet laten: Wat is dat burnout? Dat is het gevoel dat men je leegzuigt. Leerkrachten verdrinken in administratieve taken, tijdrovende aanvullingen van leerlingendossiers, moeten zich voor vanalles en nog wat verantwoorden.

Kunnen geen scheet laten of er staat een kwaaie ouder aan de poort. In de lerarenkamer werkt men naast met rode balpennen, vooral met dolken om in de rug van collega's te steken al was het maar om vijf minuten minder lang toezicht te moeten houden of in het gevlei van de directeur te komen.

Men heeft nauwelijks doorgroeimogelijkheden, eens leerkracht altijd leerkracht. De sociale status is betrekkelijk laag.

Zelfs de leerlingen beseffen dat en zijn niet bang om dat ook te zeggen. De relevantie van de leerkracht wordt ook steeds minder. En ons onderwijs is ooit opgebouwd om te voldoen aan de eisen van de industriële revolutie.

Ons onderwijs wil nog steeds hapklare productjes voor de arbeidsmarkt afleveren. Onze huidige arbeidsmarkt evolueert echter zo snel dat het onderwijs in zijn huidige vorm onmogelijk de race kan volhouden.

Hoeveel leerkrachten zijn op dit eigenste moment niet hetzelfde lesje aan het afdreunen? Het volstaat toch om de beste leerkracht die les te laten geven voor een camera en alle leerlingen die les te tonen? Dan hebben ze allemaal de beste les van de beste leerkracht gehad. De leerkracht voelt zijn eigen overbodigheid, maar verdrinkt paradoxaal wel in allerlei werk waarvan hij zelf de relevantie niet meer ziet. En dan de termen die men uitdenkt in het onderwijs Heeft u wel eens gehoord van iets als voeten?

Welke inktneuker aan een bureau in Brussel heeft nu zoiets uitgedacht? En dat is één van de vele conceptjes die elk jaar hun ingang vinden op de werkvloer. Blijf maar bij, blijf maar gemotiveerd om hier het nut van in te zien. De leerkracht voelt dat hij niet afgerekend wordt op de werkelijke kwaliteit van zijn les, maar wel op alles in de marge: Heeft hij goed geslijmd bij de directeur? Staat hij goed met de collega's en met de ouders? Heeft hij zich genoeg kunnen profileren op de schoolreis, op de open deur dag?

Heeft nog altijd kans om vastbenoemd te worden? En de leerkracht voelt zich leeggezogen worden. En dan zit hij thuis. En dan mag er een vervanger opdraven voor twee weken met kans op verlenging en die vervanger rolt in de race. Als hij zich genoeg profileert, mag hij misschien blijven, en als hij zich blijft profileren met allerlei randshit zoals cake bakken op de opendeurdag, raakt hij misschien ook ooit eens vastbenoemd.

Nee, het is geen dankbare job, leerkrachtje spelen. Ik jaag op mijn passie, niet op mijn pensioen. Ik zou niet kunnen staken vandaag, want dan moet ik stoppen met wat ik het liefste doe. Ik raad alle stakers vandaag dan ook aan om uit te kijken naar andere activiteiten om hun boterham te verdienen, zodat ze ook nooit nog zin hebben om het werk neer te leggen.

Ik moet gelukkig niet rondkomen met een parttime aan de kassa van de Carrefour, zonder andere opties te zien, zoals helaas zeer velen onder ons. Dat komt ook wel omdat mijn ouders mij van kleinsafaan enorm bang hebben gemaakt voor het leven zoals dat van de meeste stakers vandaag. Ik ben nog altijd zo bang van het leven aan een lopende band of als kantoorslaaf dat ik nog dagelijks bijstudeer. Ik ben als nerd gepest geweest op school. Ik ga niet betogen, omdat ik -eerlijk waar- te lui ben om mij te verplaatsen, het mij niet direct iets oplevert, ik mij psychologisch niet in het kamp van de stakers wil zetten, en ik in het algemeen absoluut niet hou van de sfeer van een staking, allicht ook omdat ik niet op het podium sta en niet weet hoe ik daar de show kan gaan stelen ja, ik weet het, dat klinkt niet gezond Moest de situatie nu zo erg worden dat ze mijn ma haar pensioen afpakken, mijn tante haar invaliditeitsuitkering en mij en mijn mannelijke vrienden oproepen voor het leger om de grondstoffen van een ander land te gaan inpikken, ja, dan zal ik het mij wellicht beklagen dat ik niet gaan staken ben.

Hoe beter ik mij concentreer op mijn werk als therapeut, hoe beter voor de maatschappij, denk ik. Ja, ik zou uit solidariteit met de stakers moeten meestaken allicht, het zijn mensen die het volgende zeggen te verdedigen, en naar 't schijnt in 't verleden hiervoor hebben gezorgd: Kortom, mensen die voor steun zijn aan alles wat niet rechtstreeks winst oplevert voor de gehaaide mensen die een eigen bedrijf runnen. De maatregelen die deze regering wil doorvoeren, gaan veel mensen in de armoede duwen, minder mogelijkheden geven, harder doen werken voor minder loon, ook voor minder werkelijk loon door inflatie, daling van de koopkracht.

Waarom doe ik dan niet mee? Ben ik het volledig oneens met de stakers? Mnee, ze bedoelen het goed, ze weten van niet beter. De regering vind ik ook maar gevaarlijk. Ja, voor die rijken. Wellicht de belangrijkste reden: De mensen weten dat niet, maar een staking als deze speelt heel erg in de kaarten van de communisten vooral de stalinisten in dit land.

Die gebruiken gelegenheden als deze om sterker te staan en willen ooit de macht grijpen, de parlementen plat leggen, alle andere partijen afschaffen en hun wil opleggen aan iedereen.

Dan ben ik -iemand die altijd graag zijn gedacht zegt- de eerste die in de nieuwe goelags in Breendonk? Dus daarom alleen kan ik geen stakingen steunen, de gevaarlijkse mensen in België gebruiken zo'n momenten om te groeien en alle kwaad tussen en nog eens lekker over te doen, met alle nare gevolgen van dien Gelukkig staan ze nog bijna helemaal nergens en laat ons dat vooral zo houden, onder andere door niet te staken, en naar moderne manieren te zoeken om onze welvaart zowel materieel als mentaal te verbeteren.

De nieuwste aflevering van Verkrijt gaat ook over hoe staken er uit ziet. Lieve mensen van de NOS, om het nog vrij beleefd te zeggen: Dat kan mij geen réét schelen. Merk trouwens ook op hoe de vrouw er hier bijgesleurd wordt als een aanhangsel van de prins.

De prins, o ja, en zijn vrouw. Het kan mij absoluut niks schelen of die Kate nou tien kinderen of twee uit haar vaginakanaal heeft gepoept. Het kan mij niet schelen of die kinderen er schattig uitzien of gedrochten zijn met twee neuzen op hun anus en een uitpuilende navel tot aan hun enkels. Kan me NIET schelen. Waarom moet een tamelijk serieus nieuwskanaal als de NOS hierover berichten? Om te bewijzen dat ze ook de 'anaal' in nieuwskanaal alle eer willen aandoen en dus strontnieuws brengen?

Wie heeft er nou ene fuck aan dit 'nieuws'? Die kleine ziet er uit als elke andere baby. En natuurlijk is dit een zeer minutieuze selectie geweest.

Op die foto's tonen ze hem natuurlijk niet terwijl hij ligt te schreien, in zijn eigen kak ligt te stinken of het royale Engelse breakfast heeft uitgekotst. Dat ware tenminste eerlijk geweest. Het leven van een baby in al zijn facetten. Dank u, NOS, om zo'n enthousiaste poging te doen om ons met zijn allen dom te houden terwijl we geilen op alles wat enkele beroemdheden doen.

Beroemdheden die op den duur enkel nog beroemd zijn omdat ze nou eenmaal beroemd zijn, en alle media, ook de serieuze hen bevestigen in die status van beroemdheid. Ergens in Kongo is vandaag wellicht wel minstens één baby met machetes in stukken gehakt terwijl de mama -evenzeer vol moederliefde als Kate- gedwongen werd om toe te kijken.

Van enige front dat er werkelijk toe doet En we tuimelden rustig verder door onze zondag en vreetten ons vol terwijl we zijn: Wat sneu nou dat Diana er niet meer is om dat baby'tje in haar armen te houden'. Nog een stukje taart? Hoe komt het dat de kapitalist geen winst maakt als men staakt?

Als de molenaar een ezel heeft die de molen doet draaien, en de ezel wil niet meer, dan heeft de molenaar inderdaad een probleem. Maar kan de ezel een molen uitdenken? Nee, de molenaar geeft de ezel eten omdat hij 't vuile werk doet en helaas kan de ezel geen oplossing bedenken voor zijn noeste arbeid. Hij kan werken of hij kan staken en als hij te lang staakt, zoekt de molenaar een andere ezel, want ezels zijn er genoeg, maar er zijn niet zo heel veel molenaars. Maar als er al molens zijn, waarom zouden ze dan opnieuw moeten uitgedacht worden?

Moet het wiel opnieuw uitgedacht worden als het al bestaat? Misschien kunnen de molens ook allemaal samen op maatschappelijk vlak georganiseerd worden in plaats van elke molen apart zonder te weten wat de andere molens doen en waarbij men probeert andere molens uit te schakelen om de sterkste te kunnen zijn op de molenmarkt.

En veel kennis komt van publieke instellingen waaronder universiteiten. Zou je niet denken dat als wetenschappers de hoofden wereldwijd bij elkaar steken, we veel sneller vooruitgang zouden maken dan de patenten die zo typisch zijn het huidige tijdperk van het molenmarktmechanisme? Ik denk dat de fabriekarbeiders bij Audi Vorst veel beter weten hoe ze een auto in elkaar moeten steken dan de aandeelhouders van het bedrijf.

DE aandeelhouders zijn enkel geïnteresseerd in de markt en de winst die het spelleke oplevert. Eigenlijk produceren de arbeiders hun eigen loon, maar winst ontstaat omdat de waarde van wat ze produceren groter is dan de loonmassa zodat aandeelhouders dure wagens en grote villa's kunnen kopen. En met een deel van de opbrengst, renteniert men. Het machtige wapen van aandeelhouders: Kunnen we allemaal worden zoals de beursmakelaar in de Wolf of Wallstreet? Moet de meerderheid van de mensen die werken en produceren buigen voor een minderheid van zeer rijken?

Lijkt me weinig democratisch. En ik ben voor een verdere democratisering van de samenleving. Geen totalitaire donkerblauwe neoliberale oligarchie. Zoals jij je de wereld voorstelt moeten we terug naar farao's en piramidebouwers van weleer. Ik ben daarentegen voor een samenleving waar iedereen zijn zeg kan doen hoe de productie kan georganiseerd worden en wat er nodig is om goed te kunnen leven. Voor mij zou economie moeten dienen om alle mensen een menswaardig leven te bezorgen en hen voorzien van alles wat daarvoor nodig is: De economie zoals ze nu is is een instrument in handen van de elite, een rijk kliekje molenaars.

Zoals je weet leven de meeste mensen op deze ultramoderne kapitalistische wereld nog steeds in deprimerende armoede. Het kapitalisme slaagt er niet in hongersnood en armoede op te lossen en kan dat ook niet want het is een systeem die rijkdom haalt uit het werk, de arbeid van anderen. Ik denk dat niemand toch geschrokken is van de studie van die Franse econoom Thomas Piketty?

Je sleurt er hier vanalles bij dat niet echt tot onze vrij simpele discussie hoort, maar allez, ik heb het gelezen. Hebt gij iets te klagen in dit systeem, extreem-linkse? Hebt gij niet een beter leven dan de rijkste middeleeuwse koning? Is dat geen vooruitgang? Ja, er leven nog veel mensen in relatieve armoede. En langzaam, langzaam wordt dat wat beter en beter.

Of 'The better angels of our nature'. Bijna iedereen heeft binnen dit systeem kansen. En als de molen verplaatst wordt, is het om het product goedkoper te maken.

Ik koop graag spotgoedkope melk. En ja, dan moeten er een hoop Oost-Europese chauffeurs de baan op voor een klein mager loon. Nou ja, ze moeten niet, ze mogen.

Ik denk niet dat ik rijker ben dan een koning uit de Middelleeuwen. Ik ben contractueel en niet zeker van mijn job. Er sneuvelen nu reeds contractuele collega's omdat het budget te klein is geworden. Ik weet dus niet of ik volgende week mijn job nog heb of niet. En ja ik heb het beter dan een kind die op een vuilnisbelt werkt om in leven te blijven. Die middeleeuwse koning was ook van niks zeker. Ge hebt veel meer luxe dan die koning.

Ja, ik denk dat die koning inderdaad nog geen gsm had. Als ge nu eens al uw energie stak in het oprichten van een functioneel bedrijf.

Dat zou zeker lukken, want ge moet veel energie gebruikt hebben om tot uw analyse te komen en die te propageren. Maak een tof bedrijf met een economisch model dat ten dienste staat van de mens. Gaat uw gang, ik ben uw eerste klant. Be the change you want to see in the world klagen over het huidige systeem is niet inbegrepen. Zolang de mens slecht is, zal elk systeem rot zijn als de mens goed is, is elk systeem goed.

Als ge niet tegen onrecht kunt, help dan mensen. In een ander systeem gaat er ook onrecht zijn, corruptie, vriendjespolitiek, verbannen van mensen die niet akkoord zijn. In uw systeem zou staken al direct helemaal niet meer mogen. De gelijkheid tussen mensen is enkel op te leggen door terreur. Je hebt dan 'zekerheid' in dat extreem-linkse systeem, de zekerheid dat je gestraft wordt als je initiatief toont om uw leven te verbeteren.

Ofwel moet ik mij een rijke prinses zoeken? Zoals dat in rijke kringen ook gebruikelijk is. Zo kun je ook een imperium uitbouwen natuurlijk. En je concurrenten uitschakelen en een staat onder druk zetten om de beste voorwaarden te verlenen bijvoorbeeld door de afbouw van hetgeen die arme drommels in de fabrieken met heel veel moeite hebben opgebouwd.

Maar je hebt deels gelijk. Die dreigers die vertrekken naar andere oorden als ze hun goesting niet krijgen mogen vertrekken. Dan kan de maatschappij de productie overnemen. Laat die mensen ne keer doen. Dan kan de maatschappij de productie overnemen, waardoor dan direct de productie slabakt, de innovatie stokt, de creativiteit wegvalt enz, alle negatieve dingen van dat soort gedoe.

Laat de mensen ook de vrijheid om niet akkoord te gaan met wat een oligarchie ons oplegt. Er zijn voorstanders van deze recepten van langer werken en minder verdienen, maar er mogen ook tegenstanders zijn.

Ik sluit me aan bij die laatste groep, maar deze zin is eigenlijk overbodig. Ge kunt een heel leven wijden aan roepen op de barricades over wat er allemaal beter kan of ge kunt daadwerkelijk iets opbouwen.

Of andere afbreken die iets anders willen. Ik heb liever den Steve jobs dan moordenaarke Che Guevara. Iets anders willen, dat ze niet eens kunnen definiëren. Een beetje idealistisch gedroom lullen, maar niks concreet en heelder dagen propageren, jadejadejade, en dan nog via de kanalen zoals social media die het kapitalisme hen schenkt. Ik heb geen individuen als helden. Mensen met een goed groot hart raken mij. Ik ben tegen persoonsverheerlijkingen tenzij iemand echt iets wezenljk heeft veranderd in goede zin zoals een standbeeld van een dokwerker.

Een belediging voor de mogelijkheden van het menselijke verstand kiezen om als muildier door het leven te gaan. Nein danke, laat mij weten als uw bedrijf ter dienste van de mensch in werking is. Ik zie u graag trouwens. Ik u ook zenne. Den Dirk was gisteren op tv. Ik heb mijn ma gevraagd om het op te nemen, want ik zit zelf in 't buitenland.

Ik ken den Dirk van zijn boek. Hij zegt daarin dat heel onze maatschappij 'borderline' is. De kenmerken van borderline zijn: Krampachtig proberen te voorkomen dat iemand je in de steek laat.

Een patroon van instabiele en intense relaties, waarbij de ander heel erg wordt geidealiseerd of juist gekleineerd. Impulsiviteit op ten minste twee gebieden die je mogelijk kunnen schaden. Terugkerende suïcidale gedragingen, gestes of dreigingen, of automutilatie. Een chronisch gevoel van leegte. Inadequate, intense woede of moeite om je kwaadheid te beheersen. Voorbijgaande, aan stress gebonden paranoïde ideeën of ernstige dissociatieve verschijnselen.

Als je aan vijf van de bovenstaande criteria voldoet, heb je gewonnen, dan heb je quasi een vrijgeleide om vanalles en nog wat uit te spoken dat niet gans kosher is. Dan ben je namelijk 'borderline'.

Doe ook de test voor je omgeving. Hoeveel 'borderline' mensen zitten er in uw omgeving? Bij mij verdacht weinig, maar misschien ben ik een borderliner die uit schroeiende verlatingsangst uitsluitend zeer stabiele mensen in zijn omgeving toelaat. Dirk zegt dat we allemaal borderline zijn. Zou Dirk zelf ook borderline zijn? Vult hij zijn chronisch gevoel van leegte op door een boek te schrijven? Door op tv te komen? Kan hij zijn kwaadheid niet beheersen en moet hij daarom de hele maatschappij verwijten dat we borderline zijn?

Is zijn vettig kapsel een vorm van automutilatie? Hij quote in zijn boek voortdurend Paul Verhaeghe. Zou hij Paul Verhaeghe idealiseren? En Dirk zegt dat hij 'ook maar vast zit in dat leven dat doordramt'.

Dat klinkt niet bepaald vrolijk. Dat klinkt ook alsof het leven hem meesleurt en overkomt, dat hij niet de baas kan. Heeft Dirk een duidelijk en aanhoudend instabiel zelfbeeld?

Kunnen we 'borderline times' beschouwen als de verdoken bekentenis van een borderliner die ons met zijn allen wil meesleuren in zijn eigen diagnose? Dirk, ik zie je graag. Ik vind je boek sympathiek. Ik vind het ok dat je met vettig haar op tv komt. Ik hou van artistieke slordigheid. Dirk, ik ben blij dat ik je boek heb gelezen. En ik kijk er naar uit om de volledige uitzending te bekijken. Je bent een toffe gast, Dirk. Ook al klink je als iemand die Facebook haat en dat hoofdzakelijk via Facebook meedeelt.

Misschien is het waar, misschien zitten we met zijn allen vast in het leven dat doordramde. In een Zeitgeist die niemand helemaal prettig vindt, maar we moeten het er maar mee doen. Ik raad iedereen alvast aan om het korte fragmentje te bekijken. Het is generatie Me.

Alles ter mijner meerdere glorie, en dan sta je natuurlijk voor absoluut niks, tenzij voor opportunisme, maar een zwak opportunisme, alles pakken wat recht voor je ogen komt, en als het maar scoort op Facebook. Een depressief, verplicht genot, noemt psycholoog Paul Verhaege dat. Als ik dan mijn hele generatie, mezelf incluis, wil aborteren op beschuldiging van leeg egoïsme en egocentrisme, denk ik aan Socrates die ook al de jeugd verfoeide.

Zou het van alle tijden zijn? Het afschrijven van de jeugd als los van idealen, enkel op zoek naar lichtzinnig vertier, irritant haantjesgedrag? Ik zit nog wel op twitter en iedereen die tekens toch per se moet gebruiken om een eigen 'prestatie' of een kotsmisselijkmakende foto een baby, een katje, het avondeten te posten, gaat er uit.

Ik post daar enkele motiverende quotes en word massaal ontvriend. Ik zit een beetje tussen twee generaties in. Ik kan nog naar mijn ouders kijken die het hadden meegemaakt, die nog ergens voor stonden: Nee, macht, en machthebbers, dat moet je permanent bespotten, dat houdt het een heel klein beetje gezond, en je kan er dan tenminste om lachen, het reformeren of vervangen door een andere macht, dat is pest willen genezen met ebola.

Ik ratel door, maar dat is goed, de geest een beetje opwroeten, als je het lang genoeg doet, stuit je al eens op goud, of toch zilver.

Ik wil ze graag compleet afschrijven, maar laat ik er nou een excuus voor zoeken. Ik lees te veel advocatenromans, ik begin de vijf kanten van elke zaak te bepleiten. Als ik echt geen kant meer op kan, ga ik rechten studeren.

Waarom zijn wij ik reken mezelf er bij tot zulke robotjes van ons eigen miezerige ego uitgegroeid? Ja, we zijn uitzonderlijk hard in de watten gelegd door onze ouders en ook grootouders. We zijn gepromoot van kindsbeen af als het enige centrum van de wereld, want God was toch dood. En die wereld mocht in vlammen vergaan, zo lang we maar voor onszelf een diploma, een promotie, geld en faam uit de brand konden slepen.

We kregen ook de nogal onnozele boodschap mee: Echt waar, die boodschap kregen we. We moesten 'het' maken in de wereld, maar we moesten ook heel veel plezier maken, van het leven genieten.Dikke zwarte kut mobiel


Ik denk de weg te weten maar kom bedrogen uit. Meer dan een decennium heeft sporen achtergelaten maar vooral uitgewist in Leidschendam en Voorburg. Voorschoten lijkt wat dat betreft op Stellendam. Niks veranderd sinds de tachtigjarige oorlog. We rijden het Eiland van Ome Nick Koffie met appeltaart voor vermoeide fietsers en roeibootverhuur sedert Karel de Grote. In de achtertuin van W. Het feest kan beginnen. Het is gelijk gezellig en vaak meteen, maar soms me wat moeite duiken er allemaal familieleden op waarvan ik de meeste voor het laatst in een nu mistig verleden heb gezien.

De ontvangst is allerhartelijkst en tante Yvon sleurt me in een houdgreep mee de zaal in want ik moet hoognodig toch echt iedereen zien. Neven, nichten en niet per se oude omes en tantes. Agnes redt zich wel even; die is in druk gesprek met Caroline en excuusgehandicapte Jan.

Op zoek naar een tafeltje. Hennie en Trine schuiven even later ook aan. Oom Rinus opent het buffet en drukt de gasten op het hart na het eten vooral niet te blijven zitten maar rond te lopen en te genieten van wat eigenlijk en vooral een reünie is. Ik zie iedereen, ook Hennie en Caroline. Maar waar ben ik? Oké… De kinderen gedragen zich voorbeeldig.

Maar uiteindelijk ben ik het wie het te lang gaat duren. Mathijs wil graag naar huis en verschaft me een alibi. Het blijkt me bijna onmogelijk me los te rukken van alles.

Te veel mensen, te veel verhalen, te veel leuk. We gaan en Agnes rijdt de auto voor. Sbel naar huis want pa komt eten. Wij hoeven niet meer! De bank is mijn eindstation. Op naar weer een nacht. Jaarlijkse controle van mijn meest gekoesterde orgaan.

Nee, dat was het hoor. Een goed glas triple afkomstig uit een waarschijnlijk fictief klooster. Whatever… Het gaat om de gedachte van spirituele bezinning en er stond een leuke hoewel duidelijk neppe gravure van iets middeleeuws kerkachtigs op het etiketje. Wat me doet afvragen of je ingevolge de etiquette geacht wordt een wijnglas met bier — bierglazen ook tijdelijk verkeerd opgeborgen.

Op tijd naar bed. Nog wat ontspannende activiteiten voor het slapen gaan. Beetje passief rekken en strekken, je kent het wel. Ademloos fris schoof ik onder het dekbed. Please please please please??? Die goden van tegenwoordig zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.

Ik kreeg een echt gigantische zinloosheidsbeleving en nestelde me beneden op de bank. Ik kon nog net een slokje niet eens meer lauwe koffie naar binnen werken terwijl Agnes al bij het tuinhek stond. Om half negen moesten we, nou ja, ik dan, in het EMC zijn voor de jaarlijkse controle. Meten is weten en soms is het gokken. Douchen was er in de haast niet van gekomen. We moeten lang, heel lang op de dokter wachten. Dat vind ik in de wetenschap dat hij ook voor mij ruimschoots de tijd neemt nooit erg.

Bovendien is het meestal, en vandaag was dat ook zo, wel gezellig in de wachtkamer. We liften even snel naar boven om een afspraak met de neurochirurg te maken. Dat kon al voor de volgende dag. Morgen dus maar weer naar Rotterdam.

Van slapeloosheid via verwardheid en niet kunnen plassen tot pijn. Nog een week afzien was zijn verwachting en in mijn geval wilde hij wel wat medicatie voorschrijven om deze periode te overbruggen. Het viel hem wel op dat ik er belabberd uitzag en dat ik nogal wiebelig en druk was. Ja, nee, dat moest hij nodig zeggen; De man, dr. Maar dat van mij kon wel kloppen. Alles in me raasde. Ik moest me er maar niet te druk om maken maar een en ander wel heel goed over brengen aan de neurochirurg.

En hij wil verslag uitgebracht hebben. Over het hart viel weinig te zeggen. Dat functioneert naar verwachting. Ik hoop het maar. Tot die tijd nog even flink chagrijnig en prikkelbaar. De medische molen heeft een nieuwe slinger gekregen en draait weer op volle toeren. Er is er 1… Nou ja, u kent het wel. Weer een jaar naar de kloten. Alles staat al klaar, de grote tafel aan de kant, de klapstoelen van zolder en de koelkast gevuld. De hond begint hysterisch te blaffen en blijkbaar totaal in paniek krijsen de kinderen dat er visite is.

Alsof Sinterklaas voor de deur staat. De koffie staat te pruttelen en omdat we, dit feestje is het bewijs, een begrafenis gemist hebben, staat er een presenteerblaadje met met uitvaartcentrumcake op de koffietafel. De hond wordt weer hysterisch want de cake kruimelt hoofdzakelijk op de vloer en niet in de mond.

Al snel zit ik met een halve pot koffie in de maag want zodra er één om een biertje vraagt wil de volgende ook wel een wijntje en als er twee alcoholisten over de dam zijn, komen er meer om de flesopener vragen. Deze keer niets bijzonders want deze last minute viering liet daar geen tijd voor. Snij snij, hak hak, smeer smeer, breek breek kuttoastjes! De cake kan moven en de hartigheden nemen de vrijgekomen plaats in. Voor de zekerheid stop ik maar alvast als eerste een stuk ouwe komijn in je mik.

Ja, dat heeft iemand anders maar voor meopgedronken. Er wordt volop gekletst, gelachen en gepraat. Maar net als ik me wil mengen in de discussie of ze in Australië nou wel of niet een goede Pinot Noir maken en is Lefffe nou wel of niet een abdijbier gooit iemand de zijne over de bank. Druk druk druk druk. En geen tijd om met iedereen te praten. Ja, en een samengestelde vriendenkring. Heb je daar ook hulp, al dan niet van het zelfsoort, groepen voor?

De avond vordert en ik kan alleen maar vaststellen dat het een leuke avond aan het worden is. De kadootjes op de tafel, kaartjes aan de muur en mailtjes op de harde schijf. Maar vooral leuke mensen over de vloer. En daar gaat het om. Dag twee is voor de familie. Het eten mislukt grotendeels maar ook dat drukt mijn pret niet. De derde dag, zondag, is voor onszelf. Maar er komt geen eind aan de gezelligheid. Fred en Gerda komen nog een presentje brengen.

En daarmee suddert mijn tweede verjaardag naar zijn eindje. Ik ben in elk geval wel gaar. Dit soort weekenden koester ik. Maar dit was weer een toppertje. Lichamelijke ongemakken even vergeten, iedereen weer eens gezien, gelachen en genoten.

Maar dat interesseert me de rozen. Tegen de tijd dat het milieu terminaal is ben ik allang de pijp uit. Trouwens, inmiddels ben ik zelf een bio-chemische catastrophe op benen. Vroeger hadden we nog geen internet. En toen het er wel was, wat moest je ermee? Nou ja, waar het internet voor bedoeld was natuurlijk. Het leven op het web was simpel. Natuurlijk bleven er old-skool gebruikers die al die virtuele seks maar niks vonden.

Het duurde niet al te lang totdat de één na de andere slimmerik, waarschijnlijk 15 jarige puisterige pubertjes, de eerste datingsites lanceerden.

Servertje op zolder, database-je erachter, adverteerdertjes. En ach, zolang je meisje er niet achterkwam… Maar ja, de dingen worden altijd nodeloos ingewikkeld. Het internet werd van iedereen. Anarchie zoals anarchie bedoeld is. Bloggers, sociale Wat is er sociaal aan op je kamertje achter een beeldscherm te zitten? En iedereen die dacht dat hij of zij iets zinnigs te melden had stortte zich op zijn toetsenbord of smartphone. Ook zoiets; Waarom heet een smartphone zo?

Niet omdat ze zo slim zijn en dom gebazel filteren voor het door een potentieel miljoenenpubliek gelezen kan worden. Ook politici, die, ook al zitten ze voor Lokaal Hoogezand-Sappemeer Wil de Strokartonfabrieken Terug in de oppositie, per definitie van zichzelf vinden dat ze wat voorstellen, wierpen zich en masse op Twitter, Facebook of LinkedIin.

En dat is voor sommigen even wennen. Weg uit de anonimiteit van de fractieachterkamertjes. Zo ben je als publiek figuur opeens wel heel erg publiek. Voer voor bloggers en kritische volgers. Want niets zo leuk als figuren die zonder nadenken van alles op Twitter smijten. Eerst er alles aan doen om je op wat voor manier dan ook in de kijker te spelen God, bomen, tweede huizen, krakers, kansenjeugd van zelf in te vullen afkomst om er dan achter te komen dat dit ook een prima platform is om jezelf eens lekker voor lul te zetten.

En ja, wat kun je dan nog? Huilen dat het onvolwassen is? En lachen voor de anderen. Voor kinderen zijn er cursussen die wijzen op de gevaren van internet. Die zouden er ook voor volwassenen moeten zijn. Al zullen die zich er wel te groot en te intelligent voor voelen. And I brought some friends along. Voor een leek, een niet medisch geschoolde dan, overdonderend in alle schoonheid; Body Worlds.

Ik heb wel eens een A4-tje gelamineerd, Gunther von Hagens doet dit met hele mensen en hun losse onderdelen. Van het meterslange complete darmstelsel als een vreemd insect opgeprikt op een plankje tot het miniscule stijgbeugelbotje dat ergens in het binnenoor huist. Druk in zichzelf mompelend in de weer met tangetjes, mesjes en pincetjes.

Natuurlijk is het ook een gevoel van sensatie. Er heerst toch een taboe op de dood. Doden moet je met rust laten. Daar ga je niet mee sollen en verminken is al helemaal uit den boze. In Las Palmas is een heel paviljoen aan de dood gewijd. En aan het lichaam dat dit leven mogelijk maakt.

Ik mankeer natuurlijk nogal wat en nu kon ik met eigen ogen zien, of zelfs aanraken ware het niet dat er glas tussen zat, wat allemaal. Een hart na een infarct, ruggewervels met flinke gebruikssporen, longen die jaren driftig tabaksrook hadden geïnhaleerd. Op een röntgenfoto, MRI-scan of echo zie je toch niet hoe iets er uitziet als vlees en bloed. Dat je kunt zien hoe de zenuwbanen in een voet eindigen in een zenuwwortel bij het ruggemerg.

Dat alle radertjes in de meeste gevallen gewoon in elkaar blijven grijpen. Het is jouw taak er mooie muziek mee te maken. Waar ik me van harte bij aansluit. Inclusief lunch bij de Mac en snoep en limonade voor onderweg. Een mooie dag zit er weer op. Nog even muziek maken. U bent de vader van Mathijs! Mathijs zegt dat u heel erg streng bent! En jeetje, wat zijn die kinderen van tegenwoordig druk zeg! Teveel suiker en kleurstoffen of zo? Of heerst er eeen ADHD-epidemie? Dus dat streng komt dan wel van pas.

Dat knutselen maakt toch al zoveel lawaai. Met timmeren en zo. En als ik één ding op prijs stel is het wel rust in de tent. Op een normaal volume praten, naar elkaar luisteren en er niet tussendoor wauwelen, op je plek blijven zitten.

Maar het moet ook leuk zijn en blijven. Ook voor mij, daar kom ik voor. En dat vind ik elke keer weer de kunst. Het vinden van de balans tussen orde en plezier.

Vooral met kinderen die je niet kent en die, belangrijjker, jou niet kennen. Kom daar maar eens uit in een uurtje. De kinderen en ik zijn er wel weer uitgekomen vanmiddag. Wonderlijke wezens zijn het. En ik snap ze zo af en toe nog steeds niet. Ze blijven me verbazen. En ze houden me jong. Kinderen geven je nooit een kans om eens lekker achterover te leunen en in te dutten.

Hoe ziet een jarige de wereld om hem heen? En wat begrijpt hij ervan? Wat moet je met een puber? Aan kinderen in huis, en daar dus ook verantwoording voor dragen, moet ik weer behoorlijk wennen. Geen diensten, nee, niet om 6 uur de deur achter je dicht en naar huis om eens lekker te… nou ja, wat je zo doet om eens wat tijd aan jezelf en je eigen genoegens te besteden. Ruzietjes, kleine en grote verdrieten, gedoe en gelazer.

Het gaat allemaal door. En heus, ik betrap me er wel eens op dat het soms wel wat tegenvalt. Het kan soms gewoon zwaar zijn. Een avondje een film of serie kunnen kijken zonder — De goden op blote knietjes bedankt voor digitale televisie. Als je kinderen hebt snap je me wel. Zo lijkt het of ik er geen reet aan vind. Maar zo zit het natuurlijk niet. Normaliter kies je niet voor kinderen.

Je kunt ze wel willen, maar dan heb je ze nog niet. Met tweede-hands kinderen ligt dat anders. Jirina en Mathijs kwamen niet, oh schrik, geheel onverwacht als duveltjes uit hun doosjes. En er zaten zelfs handleidingen bij. Die krijg je bij eigen legsel niet. En liefde maakt niet echt blind. Dus ik heb gekozen. Voor een rijk gevuld nieuw bestaan als vader van een huisgezin. Dat is één kant van de medaille.

Want Jirina en Mathijs hadden niet zo veel te kiezen. Je moeder opeens een vriend waar ze tijd aan besteedt. En wat is dat voor een kerel? Maar ook voor ons. En moet ik nou papa zeggen? Misschien wil ik dat wel helemaal niet. Van dat papa zeggen komt natuurlijk nooit wat. Ja, Mathijs wilde dat wel graag en na een gesprek over wat hij dan een papa vond, konden Agnes en ik ons er met enige reserve wel in vinden. Het is gewoon bij Rob gebleven. Het gevoel zit niet in woorden. Ja, hoe stom kan het zijn; Dat je stief- vader of moeder in de klas komt op je eigen school, jouw eigen school?

Om je rot te schamen. Midden in de klas. Ons stoere lieve mannetje. En dat krijg ik zomaar gratis en voor niets als kadootje op een vrijdagmiddag. Ik moest na de les wel op hem wachten om samen de tweehonderd meter naar huis te fietsen.

Geweldig besluit van de week. En bij Jirina heb ik ook wel een plekje. Jirina is niet zo om de nek vliegerig, maar een knuffel hier en een aai over de bol daar — vindt ze niet leuk, want haar haar door de war — en samen koken en bakken. En dat ik volgens sommige van haar klasgenootjes een beetje raar ben, dat maakt haar niet zoveel uit.

Prettig gestoord en samen ADHD hebben schept ook een band. En dan gaan we weer Wizards of Waverley Place kijken. In ons kabouter Plophuisje. Moest ik erbij zetten.

Dachten we hier, in de onderbuik van Zuid-Holland, eindelijk op vlotte en efficiënte wijze naar bijvoorbeeld Den Haag, of nog verder maar niet ver genoeg naar Amsterdam, te kunnen reizen staan er na vijftig jaar nog steeds lui te protesteren tegen de aanleg van het laatste stukje A4. Als je in Hellevoetsluis e. Nou, om dit even te refraseren: Fixed Focus noemen ze dat in de fotografie.

Een vaste lens die maar binnen een beperkt gebied een scherp plaatje geeft en daarbuiten slechts een troebel beeld. Vijftig jaar zeuren over eeen paar hectare braakliggend bouwland dat zich tot een soort natuurgebied heeft ontwikkeld.

Nota ben door toedoen van de mensenhanden die met de aanleg van het tracé begonnen. Behalve een paar plukjes is er geen natuur meer in Nederland. Al wat er is, is door menselijk ingrijpen ontstaan. Een sprookje waar vooral verwarde linkschmenschen nog in geloven. Die ach en wee en zielig roepen wanneer er in de Slootvaardersplassen op geheel natuurlijke wijze wat allochtone koeien en paarden creperen.

Die dus roepen iets te willen wat ze eigenlijk helemaal niet willen. Totale gekheid dacht ik zo. Ga wat nuttigs doen. Weten die mafketels wel wat ze de belastingbetaler al die jaren gekost hebben? Door dit soort geneuzel loopt uiteindelijk heel de BV Nederland piepend en krakend vast in onbetaalbare gerechtelijke procedures. Als je natuur wilt verhuis je beter naar Afrika. Daar hebben ze er een overschot aan. Rottende kadavers als straatmeubilair. Geen wegen en iedereen een oude Toyota Landcruiser of Mercedes van voor het autoelektronicatijdperk.

Zonder er over na te denken of in te hoeven investeren. Afrika, en vooral het donkere stuk, heilstaat voor milieusubsidiefraudeurs en andere parttime geitenwollensokkers. Kan weldenkend Nederland eindelijk verder. Het duurt even en er een beetje autistisch naar gaan staan kijken helpt geen moer. Maar ja, als de eerste charge jammerlijk mislukt is het zaak de boel goed in de gaten te houden. Aan ingekakte soesjes is geen eer te behalen.

Wat ging er mis? Ja, en wat kan er eigenlijk mis gaan bij het maken van soesjes? Niks zou je zeggen. En dan geef ik je nog gelijk ook. Jirina en ik kregen het echter voor elkaar om in plaats van lekkere luchtige soesjes halfgare deegfrutsels uit de oven tevoorschijn te laten komen. Helemaal verloren waren ze niet want doe er chocola op en Mathijs eet alles. Appelmoes doet het trouwens ook erg goed. We lieten ons niet uit het veld slaan en togen opnieuw aan het werk.

Met een ander recept. Want wat we hadden sloeg echt nergens op. Er werd harder geroerd in het beslag, de oven mocht heter en we wisten wat we met de eieren moesten doen. Dat ging beter en de volgende lading soesjes was bijna gelukt. Poging drie bracht uiteindelijk het gewenste resultaat. Dat mocht ook wel want het was al na vieren. Er moest ook nog gewoon gekookt worden. Dat lieten we aan Agnes over. Jirina en ik hielden de laatste soesjes in de gaten en haalden nog wat eieren bij Appie.

Na de zuurkoolschotel sloeg ik gauw de slagroom. Wat ik volgende keer lekker met de mixer doe. Hoe loop je in 5 minuten én een tennisarm én RSI op?

Door met een garde slagroom te kloppen. Jirina vulde de soesjes met de slagroom, dipte ze in de chocola, toefje slagroom et voila: Zo zette ze vol trots een schaal heerlijke minimoorkoppen bij de koffie op tafel. Leefde Nanne nog maar.

Daar ging het om. Mijn culinaire vriend die geen traiteur voorbij kon lopen zonder even naar binnen te wippen om met een tasje lekkere dingen weer naar buiten te komen. Korte maar indrukwekkende vriendschap. Verbonden door een ziekte. Daar ging het niet meer om. Misschien nog een beetje omdat je begrijpt hoe de ander zich voelt, waar hij of zij bang voor is. Dat heb ik wel. Als er bedoeld wordt dat ik omga met mensen die in hetzelfde schuitje zitten of de rondvaart nog voor de boeg hebben.

Naar op het hebben van eenzelfde probleem alleen kun je geen relatie baseren. Nanne was een leuk mens en zo af en toe, als het ter sprake kwam, hartpatiënt. En natuurlijk helemaal als het zo zichtbaar is wanneer het even niet helemaal goed gaat. Je zorgen maken om elkaar. Het overkomt me wel eens hoor. Dat er een hele avond stuk gaat aan het filosoferen over leven met een levensbedreigende aandoening. Vele heel aangename uurtjes heb ik al doorgebracht bij Fred en Gerda. Fred die ook al weer een hele tijd op de wachtlijst voor een harttransplantatie.

Soms zijn die avonden wel eens nodig, anders verlopen ze niet zo. Meestal gaan ze echter over muziek. Een ouwe radiopiraat met zeebenen en een liefhebber, de ene meer Top 40, de ander meer blues-rock. Wat er niet toe doet. Twee Haagse Den Haag, vanouds broedplaats van muzikaal talent! En onze helden ook. De laatsten verlaten strijdend de podia.

Daar gaan we wel van uit. Hoe kwam ik hier nou weer op? Oh ja… Vandaag voor het avondeten gekookt met Mathijs. Een soort pizza calzone, maar dan heel anders. Eten, Nanne, hart, Fred, muziek Harry Muskee. Volgende keer maar eens een onderwerp bedenken voor een leuk blogje. Bedenk ik me steeds net iets te laat. Het begon heel onschuldig met de vraag of ik goed had geslapen. Nu had ik absoluut goed geslapen.

Slechts één ding had me dwarsgezeten. Ik gebruik geen condooms maar een duikbril! Geen werk meer, Het huis moet verkocht. Voor mij hoeft het allemaal niet meer.

Weer een operatie, pijn, ongemak, tijden in het ziekenhuis. Dat Thoraxcentrum heb ik nou ook wel eens gezien. Nu stop ik ermee. Ergens moet je de streep trekken. Dat moet dan maar hier. Woest smijt ik mijn doos met pillen het raam uit. Die heb ik niet meer nodig. Binnenin mij klinkt een metallieke vrouwenstem: This body will selfdestruct as soon as possible!

Is het in films niet altijd zo dat de held de procedure tracht te stoppen waardoor er plotseling nog maar 20 seconden over zijn tot de fatale explosie?

Waar is die held wanneer ik hem nodig heb? Beneden in het restaurant haal ik een patat met twee berenklauwen. Het geheel vul ik aan met een flinke beker pindasaus en een paar zakjes frietsaus. Ik wil nou wel eens wat normaals vreten. Uit pure hufterigheid gooi ik zout over de patat.

Wat ik niet had moeten doen, want nou vind ik de patat niet meer te eten. Uiteindelijk gaan alleen de berenklauwen naar binnen. En een beetje patat. En ben ik misselijk. Inmiddels is het tegen half acht geworden.

Ik heb trek in drop. Als ik met mijn scootmobiel over het plein voor het huis rijd, belt meester Peter. Helemaal over de zeik: Er zit niets anders op dan terug te rijden. Op twee wielen neem ik de bocht naar de entree. Vol gas rij ik door de gang. Rijdt eens wat zachter!!! Aad denkt dat hij een beveiligingsbeambte is omdat hij een blauw overhemd en een zaklantaarn van de baas heeft.

Aad is een lul met vingers. Aad heeft het brein van een amoebe. Aad is nog te dom en te lui om de kringloopwinkel aan de overkant te bewaken.

Aad heeft altijd een grote bek. Aad heeft vooral een grote bek tegen ouwe mensjes. Aad is een vieze dikke vetklep. Aad is afgewezen bij de politie. Aad moet maar eens een echte baan zoeken. Aad is een mooi object om even mijn eigen woede en frustratie op bot te vieren. Ik had Aad al zien zitten en misschien had ik hem wel wat geprovoceerd met mijn tweewielige bochtje en topsnelheid in de gang. Aad heeft wel een grote bek.

Maar Aad had natuurlijk nooit gedacht dat ik plotseling wel heel erg vlot uit mijn scootmobiel zou stappen waarna ik plotseling bijna twee meter lang blijk te zijn.

En dat ik vreselijk uit mijn dak zou gaan. Aad wil de politie bellen. Dat moet hij dan maar doen. Ik geef hem de telefoon aan. Jammer dat Aad heel haastig een paar meter achteruit is gerold in zijn burostoel en ik de telefoon dus naar zijn varkenskop moet gooien.

Ga maar lekker bellen. Boven ben ik echter zo opgefokt geraakt dat ik me nu echt boos maak. Vijftien jaar bajes heeft me erg oplettend gemaakt. Een slag- wapen is zo gevonden; binnen een seconde ligt de kapstok op de gang in onderdelen en heb ik een stevige aluminium buis in mijn knuisten.

De domper komt als het avondhoofd voldoende lef heeft om de lift tegen te houden door in de deuropening te gaan staan. Ik smijt de pijp op de grond en loop jankend naar mijn kamer. Uiteindelijk wil ik alleen nog maar slapen. Eigenlijk wil ik niet meer wakker worden.

Nooit meer wakker worden. Ik stuur de maatschappelijk werker in het EMC nog een e-mailtje met het verzoek me van de transplantatielijst te halen. Later krijg ik een injectie met Dormicum om te kunnen slapen.

Mijn hoofd dreigt inmiddels uit elkaar te klappen. Ik ben het zo zat allemaal. Huilend val ik in slaap. Weer helemaal alleen met slechts de lichten van Rotterdam als gezelschap. Vrienden komen of bellen om gehakt van me maken.

De dokter dreigt met de politie en een crisisteam om me met spoed over te plaatsen. Mijn enig reactie is dat die dan wel met een heel leger moeten komen en niet met een peloton gevulde koeken. De maatschappelijk werkster van het Antonius gaat een andere instelling voor me zoeken. Ik wilde per 1 oktober definitief naar huis gaan.

Sandra elders, en ik met Gaby en Iris op de Nereus. Maar dat gaat echt niet. Balk had me het al ernstig afgeraden. Anyhow; het gaat niet door.

Hoe zou dat ook moeten? Ik denk terug aan hoe vermoeiend het afgelopen weekend was. En dan ben ik nog maar een weekendje thuis met Iris. Huilend accepteer ik dat het echt niet kan.

Het kan echt niet. Wat kan er dan nog wel? Ik moet het wel de kinderen vertellen. Dat gaat niet makkelijk worden. Ze hadden zich zo verheugd op mijn thuiskomst Janken, janken, janken. Het houdt niet op. Tot overmaat van ramp, hoewel te verwachten, belt maatschappelijk werker Jan uit het EMC.

Eigenlijk ook met de vraag waar ik nou helemaal mee bezig ben. Jan is een meester in het uitdelen van rake mentale tikken. En ik moest aankloppen bij dr. Ik ging van de wachtlijst af en moest van haar naar de psychiater:. Alsof ik dat ga redden. Ik vertel dat alleen al het doucheritueel, inclusief het wachten totdat alle oudjes gereinigd zijn, sowieso al tot 10 uur duurt.

Als ik vertel dat dit ook wel als voordeel heeft dat de douches er dan nog niet uitzien als op een Franse camping 15 jaar geleden kan mevrouw Balk daar wel om lachen. Toen ik kwam kreeg ik geen hand. Om te weten hoe het was. En te waarderen hoe het nu is.

Ik drink met ernstige mate zaterdag toch bijna een heel flesje bier naar binnen weten te krijgen. Zo werkt het niet. Ik weet het niet, Maar zo kan ik even niet verder. Alles doet zeer en er is nog zo veel te doen. Dat hadden Agnes en ik elkaar, en bezorgde vrienden en familie, beloofd. Dat wordt dus niks. Als de stalen kogels in een flipperkast stuiteren ze van de ene bumper naar het volgende target.

Felle lampen flitsen aan en uit. Ik wil geen re-play en straks ga ik op tilt. Ik maak half af waar ik mee bezig ben en stop er mee. Agnes is in haar eigen huis en de kinderen spelen buiten. Met hun nieuwe vriendjes uit het dorp. Mathijs kent er al een paar. Ik plof met toch maar een biertje op de bank en doe de TV aan.

Het kan niet anders. Ik pis me gek. Ik voel me steeds beter worden. Een pittig intakegesprek bij Psyq. Ik hoor mezelf graag praten. Lancia Delta met kofferbak toch? De benzinedop zat niet goed dicht. Oh, en die — volle — kofferbak maakt het toch een hele andere auto. Daar heb je met een pony geen last van. Mathijs laat zien dat hij in draf kan lichtrijden terwijl ik gezellig met Eric over brommers klets.

Maar dat ben ik dus alweer vergeten als ik de bril die ze was vergeten naar haar werk breng. Terwijl ik niet was vergeten een kadootje te kopen. Ben de hele dag een beetje kwijt. Oh ja; Naar de skatewinkel met Mathijs. Toch wel 5 minuten hoor. Zo, daar zijn we weer.

Eerst maar eens niets. Om twee uur toch maar de stank van me afdouchen. Wat ik eerst zelf had willen doen met een schaartje en een punttangetje. Blij dat ik dat niet door had gezet. Het doet namelijk wel AU! Mathijs zit te genieten terwijl de dokter een bloedbad aanricht. Voetjes omhoog op de bank. Het gaat wel weer. Iris laat de hond uit in het bos. Zo, is die hond ook eens moe. Hij doet wel altijd heel goed alsof. Of is dat gek? Vrijdag was het nog mooi weer. Mathijs en Jirina hadden met vader afgesproken een nachtje te komen logeren.

Ik had er zin in. Met als enig plan een beetje in de buitenlucht van muziek te genieten. De line up van Wallenpop mocht er weer wezen en in het Golfie stond Shaky Ground , foto boven mijn favoriete disco- coverband, op het podium. Tegenwoordig, je moet als band wel — disco is nu bijna echt deaud — spelen ze ook moderner repertoire. Dat geeft dan weer wel tijd om even te gaan pissen en een nieuw biertje te halen.

Vrijdag komt het weekend voor Mathijs wel erg dichtbij. En dat zullen we weten ook. Hij is nerveus en gedraagt zich ook zo; Dwars, druk, brutaal, in- en uitlopen, zeuren om van alles. Vijf minuutjes doen wonderen. We kunnen weer verder. Sla, gebakken aardappeltjes en kuikenvleugeltjes van de grill. Jirina en Agnes vertrekken naar de nachtmarkt. Mathijs en naar de markt of winkelen. Met skateboard en fonkelnieuwe huissleutel loopt hij de steeg achter het huis uit. Waar blijft dat hart nou?

Het wordt flink laat. Twee wandelende muziekencyclopedieën op de bank. Tot Gerda me er met zachte doch dwingende hand uitzet. Dat fietsen gaat wel redelijk. Opstappen voor geen meter. Al bijna half twaalf en Agnes is nog wakker als ik thuis kom. Als Mathijs weet dat ik kom of blijf slapen wacht hij op me. Voor een kus welterusten. Allemaal uitgeslapen bereiden we ons voor op het nu toch echt begonnen weekend.

Om twaalf uur staat die vent voor de deur om de kinderen op te halen. Die hadden het idee te blijven slapen en om een uur of één zondagmiddag weer thuis te zijn. Dat ging het niet worden. Een paar tellen later een bedrukt gezichtje achter een achterrampje van een ouwe Saab Groen Links hè.

Als de uitlaatgassen zijn opgetrokken kijken Agnes en ik elkaar met vraagtekens in de ogen aan. Het is bepaald geen festivalweer. We hebben nog wel wat films die we willen zien, ik besluit dan toch maar iets bijzonders te koken voor het diner en zo brengen we in thuisblijftenue de dag door.

Iris komt nog eten maar die smeert hem daarna weer snel om ons weekendje rust zo ongestoord mogelijk te laten verlopen. Maar toch niet echt van binnen. Ons ongemakkelijke gevoel wordt bevestigd als de telefoon gaat. De kinderen hebben het wel gehad bij vader en willen het liefst naar huis. Naar mama en mij. Behalve het behang van Sky Radio is het stil in de auto. Op de terugweg is dat wel anders; Op de achterbank lopen een jongetje en een meisje helemaal leeg.

Hoeveel gezeik kun je in 12 uurtjes hebben? Hoe sterk moet je als kind in je schoenen staan om je niet aan te laten praten dat het allemaal jouw schuld is en dat je iedereen veel verdriet doet.

En als wij wat wilden zeggen liep hij weg om in de tuin te roken. Hij zei dat hij schijt heeft aan wat wij voelen. Schijt hebben aan je kinderen. Zeggen dat ze knettergek zijn. Daarom zei Mathijs dat hij naar papa was gegaan. Zodat Agnes en ik een weekend rust zouden hebben. Op deze manier heb ik ze liever thuis. Ruziënd, zeurend, lawaaierig, niet naar bed willend, de boel om me heen afbrekend.

Dan heb ik tenminste rust. Vandaag de stoute schoenen maar eens aangetrokken en de poli HTX gebeld. Komt het door medicijnen? Dat zou natuurlijk ook zo maar kunnen. Er is nogal weer wat gebeurd. Om niet te zeggen dat er van alles aan het gebeuren is. Agnes en ik hebben me de afgelopen twee weken eens goed geobserveerd.

Ehhh, waar is het briefje? Ah, eens kijken; Moe, slecht slapen in- en doorslapen , vocht in enkels longen, buik? Normaal gesproken rijd ik, helemaal mee eens, tamelijk offensief. Snel rijden in druk verkeeer heb ik nog wel eens professioneel gedaan. Eén met je voertuig, handen en armen ontspannen, blik ver vooruit, alle zintuigen in overdrive.

Snel rijden is niet hetzelfde als agressief jakkeren. Maar de afgelopen dagen? Ik zat met witte knokkels achter het stuur. De meeste klachten treden op bij vermoeidheid en na inspanning.

En wat is dan inspanning? Ik doe geen reet. Hey Lepo, kut man mooi!!!!!! Inderdaad Mega Kut met een extra grote letter K van Kut als je zonder werk zit! Hou nu maar op met dat gekut en gelul???? Wie kent mij nog van de Radstake???????? Hahaha, jij bent de ex van Edwin. Mensen die in een disco tegen je aanlopen zodat al je dure, lekkere, goudgele, dorstlessende, alle naties verbroederende bier over je heen gaat is kut.

Ok, ik wil terugkomen op die KUTwerkgevers Ik heb vandaag van TPG een beloning van? Op zaterdagavond thuis zitten en Idols moeten kijken Je doodvervelen op je stage op zaterdagavond tot Nou piepels ik wens jullie veel succes met het veroveren van de morph-troon Een vrij weekend hebben bij je ouders en dat dan de spelletjes van versevis het hier op de computer niet doen, das pas KUT.

Weet je wat pas kut is Vervolgens in een KUT kettingbotsing terechtkomen Daarna ondervraagt worden door een KUTagent, die het voor het eerst doet en geen dee heeft waar hij moet beginnen vervolgens het schadeformulier invullen en die muts die achterop knalt maar lachen en zeggen dat overkomt mij nou altijd Joekeloekes, dat meeen je niet!! Verder wel alles goed met jou? Hoe is de auto? De auto achter mij is total loss Ja, alles is kut Kut allergietjes, kut honden Ik nies echt vijf keer in een minuut.

Bless you Gaat het al wat beter, of nog steeds kut? Uitgerekte kniebanden door teveel vocht in de knie in gewoonweg KUT. Klassieke Genetica II is kut. Het tentamen dan, op zich is het best boeiend. Nog erger is het als je je ov-kaart hebt ingeleverd. Een film kijken en dan vlak voor het einde hart van nederland op je bord krijgen is ook best kut. Al dat gekut hier Was her maar kut, dan had je er nog wat aan!!

Aangehouden worden door de politie omdat ze denken dat je aan het telefoneren bent in de auto terwijl je alleen je hoofd ondersteund! Vers vissen is net als vissen, als je de tijd hebt, dan bijten ze niet, en als je geen tijd hebt, dan bijten ze. In een overvol rooster nog meer practica stoppen is kut Kut Conference Call van 4 tot 6 kut.

Verkouden worden en je klote voelen voor je eindelijk vrije weekend, das pas kut. Oops, Outlook is kut! Een Slijmbeursontsteking is pas KUT. Iedere keer die serverfoutmeldingen zijn KUT. Vroeg opstaan is kut. Aangereden worden door een hongaarse vrachtwagen vol met koeien dat is pas kut!

Aangereden worden door een hongaarse vrachtwagen vol met koeien dat is pas kut Nee Alles goed met de koeien? Ik eet in ieder geval nooit meer hongaars. Het is kut als je denkt dat je het goed doet maar dan stank voor dank krijgt: Een baaldag is kut!!! Mensen die alleen maar op Balkenende kunnen zeiken zijn kut.

Hoogervorst, ja, die is ook kut! Je ziet toch dat Dennis de Zwaan enorm depressief is zou ik ook zijn als m´n spatiebalk ´t niet deed. Het helpt natuurlijk niet als je ´m dan ook nog eens gaat vergelijken met een dooie vent Dan ben jij dus ook niet kut Ik vind wel dat je moet stemmen, anders mag je ook niet zeuren. Laatst met school naar EU geweest. Een jongen uit mn klas vroeg een concreet voorbeeld van wat die kerel had bereikt in het Europees Parlement.

Die gozer van de CDA zei dat het hem na 5 jaar w?? S Lekker bureaucratisch zooitje daar dus. Europees Parlement is kut. Zit Bolkenstein nog in Brussel. Want Bolkenstein is driewerf kut, dus daar ga ik zowiezo niet op stemmen.

Jammer dat Ruud Lubbers daar niet zit. Die kent de fijne kneepjes van het vak tenminste Hebben jullie geen leven ofzo? GA er 1 zoeken! Nou, toevallig heb ik nog?? Maar als je weet waar ik nog wat extra levens kan vinden Hoe is het trouwens met jouw leven, als je wil dat iemand je billen beft Tering, dat is ranzig, zeg. Je moet wel heel erge kut-billen hebben, dan!

Reacties op verwijderde reacties zijn ook kut Het is kut als je broer je gewoon slaat voor de lol En het is helemaal kut als het soms nog goed pijn doet ook. Als je in je eentje een hele makreel opvreet voel je je kut. Oja, en het EK voetbal is ook kut Het is kut als de kans groot is dat je blijft zitten. Dan moet je bij Yv op bijles Kan dat nog op korte termijn RSI is niet gelijk vanaf het begin heel heftig..

Ik kan nog best typen zal wel moeten, moet nog verslag maken , maar ik heb wel al lichte tintelingen in mijn hand en zeurende pijn in een pees.. Schijnen eerste beginselen te zijn.. Tapen ondersteund dan een beetje.. Maar goed, tot zover off topic.. Het is kut als je moeder gaat lopen zeuren over de tijden dat je naar bed moet Van haar moet ik al om 0.

Dat zij dat normale tijden vindt.. OK, maar dat ze mijn tijden een beetje gaat bepalen En Risjuh: Succes met je RSI. Het is kut als je moeder gaat lopen zeuren over de tijden dat je naar bed moet sorry woutah. Succes met je RSI Hmmmm Het is kut als je moeder gaat lopen zeuren over de tijden dat je naar bed moet Quote: Wie zegt dat ik ben gaan slapen?

Ik heb nog wel lekker even TV gekeken. Bij mij staat ook Het is kut dat er bij mij andere tijden staan dan bij Lisseltje Quote: Kut als de winkels dicht zijn Nou hebben we niet eens frikandellen bij de patat Maar word wel lekker eten vanavond. Een vraag die velen bezighoudt, maar die - indien gesteld - toch enigszins puberaal aandoet. En dat terwijl elk zichzelf respecterend vrouwenblad ik kom ze thuis regelmatig tegen regelmatig - sexueel gezien - omgekeerde vragen als "is pijpen lekker?

En dat kan dan dus wel. Zonder dat het als puberaal wordt afgedaan. Ik pleit dus voor een mannenlog waarin dit soort - voor sommigen blijkbaar prangende - vragen kunnen worden beantwoord.

Hierbij alvast mijn antwoord op de aangehaalde vraag: Smaken verschillen, zoals je weet. Bovendien zal ook niet elk "lijdend" voorwerp hetzelfde smaken. Ik moest werken tijdens Portugal - Nederland, dus kon het niet zien,? Best kut trouwens als je wat vrienden hebt uitgenodigd 3 , waarvan er 2 een hond hebben, die ze altijd zelf moeten uitlaten ´k Moest gewoon om 8 uur m´n wekker zetten Volgende keer nemen ze lekker hun hond mee.

Volgens mij smaakt een kut dus naar een combinatie van vaginaal sap en zweet. Waarschijnlijk is dat wel onder invloed van hormonen, kan prof. Blow daar niet wat meer over vertellen? Hij heeft vast wel ergens in zijn opleiding een kut-college gehad.

Je tong op een 9-volt batterij zetten smaakt net zo kut. Je tong op een 9-volt batterij zetten smaakt net zo kut dat is wel heel letterlijk experimenteren in bed Nope, door het nieuwe systeem, met open vragen erbij die geen zak voorstellen moeten er van de 50 vragen nu 44 goed beantwoord worden.

Om even bij het onderwerp te blijven: Het is niet kut als je bij een "oefen-theorie-examen" maar 1 fout hebt. Het is logisch dat je dan vervolgens niet leert voor het echte examen.

Het is wel KUT als je dan eindelijk op moet en geen examen mag doen omdat je geen uittreksel van het bevolkingsregister bij je hebt, maar een kopie van het geboorteregister Het is nog KUTTER als je dan 3 maanden later eindelijk weer examen mag doen, je hebt weer niet geleerd logisch en je hebt dan 11 fouten, als je er maar 10 mag hebben.

De 3e keer is het gelukkig w? Eerste keer gehaald, 2 fouten. Autorijden is niet kut, theorie niet, praktijk niet, maar dan op de fiets zitten en bedenken wat voor gevaar je eigenlijk op je fietsje bent, ja, d? Zo ben ik dus ook een keer een mega mooie maagdelijke fietspomp kwijtgeraakt nooit gebruikt, maar ik was er erg aan gehecht! Je moet wat, versevisser in nood Tja dan moet je op een EK-woensdagavond maar niet je nieuwste fiets incl. Het is kut als er een vork in je vinger word gestoken, die nu bezig is met blauw aan ´t uitslaan Het is kut als er drie kleine meisjes achter je aanzitten, en je graag schoppen en krabbelen en bijten, en even later je fiets slopen En het is kut als je kilometer heb gefietst op een KUTfiets met een KUTzadel en het is helemaal kut als je dan nu niet meer normaal kan gaan zitten.

Nou ja, je hebt in ieder geval een spannend leven, merk ik. Nou nee, toen we bijna klaar waren met de fietstocht gingen er nog een paar mensen naar de manege, en daar gingen zij dus lekker paardrijden, en zag ik 3 lieve kleine KUTmeisjes die ik nog kende van de basisschool en een is het zusje van een van de 2 mensen die ging paardrijden , en op de basisschool zaten ze me ook al altijd achterna wat ben ik toch eigenlijk populair , maar iig die kutkinderen hebben dus op die manege m´n fiets gesloopt, en toen de moeder kwam van een van die kinderen, heeft een van die kinderen het zelf gezegd En als iemand daar nog naar gaat vragen, eerst had ik 60 kilometer gefietst, daarna werd m´n fiets gesloopt, daarna nog 10 kilometer fietsen, daarna werd ´ie gemaakt, en toen fietste ik nog 2 kilometer naar huis toe..

En het is ook kut dat TSjechie heeft verloren. Wat een gekut bij mij M´n moeder heeft m´n broek in de was gegooid bij haar spullen.. Nou heb ik een roze - blauwe broek Het is misschien wel een kutbroek, maar die gebruik ik altijd als ik ga verven straks dus Vertel ook nog even wanneer je in je vingers werd geprikt Deden die meisjes dat ook?

Ow nee, dat was m´n beste vriend Hij was dat leuke spelletje aan het doen dat je je mes heel snel tussen je vingers moet steken ofzo.. Bij hem ging het goed, en toen hij het bij mij deed ging het dus niet goed Sorry, das idd best kut. Het is nog kutter als je hem dan naar de dierenarts brengt en blijkt dat er een grote zak met pus tegen zn longen en hart aandrukt en dan die nacht overlijd.

Ja, da´s idd kut.. En als het jou is overkomen Geen last van hier Z. Het is kut als je boodschappen moet doen voor je moeder. Al weet ik me god niet wat. Kut als ik normaal als straf een eenzame opsluiting in m´n kamer krijg met computer, TV, en radio krijg, en dat die straf nu is veranderd in g?? Ik ga dus nu toch maar wel even die boodschappen halen. Mensen die te snel conclusies trekken zijn kut.

Kut is dat Msn messenger plat ligt Quote: NET Messenger Service is temporarily experiencing difficulty. You may be unable to sign in. Hmm ik heb nergens last van. Hier ook niet Maar het is kut als je de afstandsbediening van je TV kwijt bent.

Maar het is kut als je de afstandsbediening van je TV kwijt bent Goed voor je conditie. Het is KUT als je net van de tandarts terug bent en ongeveer je hele gezicht verdoofd is behalve de kies die zeer doet Maar geen typfoutjes Quote: Goed voor je conditie Maar toch kut dat ik vaak in zo´n houding zit dat m´n been gaat slapen Dan heb ik geen zin meer om naar de TV toe te lopen, want dat doet dan nog meer pijn.

Het is kut als je zomaar ergens pijn hebt zonder dat je iets hebt gedaan. Blauwe ballen krijg je als je ongeveer een maand niet heb gemastrubeert.

Link ik dacht dat het met de voorlichting wel goed zat bij de TMF generatie. Die heeft er dus ook geen verstand van om dan nog even on-topic te blijven: Toch kut die Dr. Heb ik weer wat geleerd. Anders kan ik Looney trouwens wel hiernaartoe doorverwijzen: En dat ik het nou ook precies via TMF te horen heb gekregen Drie keer raden waar wij - "de patatgeneratie" - onze voorlichting kregen!

Verkopers aan de deur zijn kut Was er net eentje die vroeg of ik wel eens naar de korenmarkt ging of dat ik wel eens uit eten ging. Jammer voor hem, want ineens ging ik nooit meer. Je zou het denken, h?! Een soort kut-les dus, om maar bij het onderwerp te blijven.

Zie je het voor je? Middelbare school, derde klas, twintig pubers die onder meer - ter identificatie - een hele doos voorbehoedsmiddelen over zich uitgestort krijgen Was dat even leerzaam, , na die les heb ik nooit meer een pessarium of een spiraaltje gezien Dan teletekst pagina Maria weet raad Dan hoor ik ook nog bij de patat-generatie Leuke lessen waren dat Al was de ´Helpdesk´ in de Hitkrant ook altijd errug leuk Ben ik nu zwanger??

Ik weet nog dat?? Kut eigenlijk, dat we ´m toen verteld hebben hoe het echt zat Z´n eerste vriendinnetje zou wel raar hebben opgekeken! Link mocht het nog nodig zijn Niet nodig Laatste hoofdstuk van biologie dit jaar: Ik heb idd allemaal pessariums, mannen- en vrouwencondooms, pillen enz over me heen gehad Was heel leerzaam, toch KUT om ff on-topic te blijven dat ik het proefwerk verpest heb Maar ik snapte het allemaal wel!!

Nee is het is niet bij me ballen maar bij een been van me. Daar begon het allemaal mee. Je hebt dus eigenlijk gewoon je theorie niet gehaald Haha Ik denk dat ik nu nog in het proces zit. Je derde been zeker? Nu je het zegt heb ik soms wel dat ik val zonder dat iets in de weg zit, dan is die 3e zeker onzichtbaar. Ligt MSN nu nog steeds plat of ligt het aan mijn pc? Best kut als er niemand thuis is behalve ik , en er overal geluiden vandaan komen.

Zeker net iets over klopgeesten enzo gelezen? Please try again later. Ligt het gewoon w? Lekker [boeient], duurt 5 minuten. Woutah, de serieuze oplossing voor je probleem: Link who are you gonna call?? Maar ik kan natuurlijk ook even bij Ch! Hans Kazan is kut.

Ik krijg net van een hoop mensen te horen dat zij ook last hebben van een foutmelding op MSN, je bent dus niet de enige. Als ik er problemen mee heb dan blijft ik het proberen totdat ie het doet, soms werkt het nog ook, maar tot proberen is kut. Link Kan ook, en anders bedoelde Spacepilot dit volgens mij Link.

Waar is die heen dan? En het is kut dat dat kleine ventje in de musical van The Lion King niet kan zingen. Het is kut dat VerseVis steeds vaker niet bereikbaar is. Het is kut dat Woutah denkt dat ik daar de schuldige van ben. Het is kut dat ik me nu realiseer dat ik de gehele inhoud van de zak Snack a Jacks van logkoning heb opgegeten. Daar begon je zelf over! Ik ben weg en VerseVis ligt plat, ik ben weer weg en VerseVis doet het weer, en daarna zei je zelf dat je dus niet meer weg moest gaan Toch kut dat ik het niet wat duidelijker kan zeggen.

Het is kut dat versevis zo´n hoog niveau heeft. Het is kut dat het begint te stortregenen als je net de deur uit wilt lopen. Mja das waar En het is minder kut dat het nu alweer droog is. Het is kut als je iets wil quoten en je zet er. Blijkbaar maak ik er een zootje van. Ik ga maar weer even werken. Het schrijfprogramma van msn is zwaar kut.

Ja daarmee kan je tekenen met je muis, maar ze noemen het een schrijfprogramma. Gelukkig is dat kut ding eraf. Het is kut dat ik nu alweer moet werken Tot morgen!

Iemand die veel gaat kutten is kut. Dit vind ik allemaal kut: Ik ga om 3 uur ´s nachts proberen te slapen, lukt het niet door de hitte, dacht ik slim te zijn door een paar tuinkussens uit het schuurtje te halen, en op de grond te gaan liggen ´k heb een hoogslaper. Dus ik val van m´n kuttrappetje af, en stoot m´n knie tegen de kast Maargoed, kom ik dus uiteindelijk heelhuids beneden, staat het alarm nog aan Gelijk het hele huis en de buren wakker.. Loop ik naar het schuurtje toe, in m´n badjas en buitenschoenen slechte combi , begint het te regenen Dus toen ik eenmaal weer boven was, de kussens had neergelegd, en ging liggen Zie je dat bedoelde ik nou.

Het is kut dat ik dus ook nog eens kut ben. Nekpijn, rugpijn, zere handen en last van je knie is kut Maar verder alles goed hoor. Sorry moest r ff uit. MSN Messenger is kut, kan me niet aanmelden op mijn ene adres, en wel op mijn andere Daarbij, Microsoft is ook kut!

Laat maar, het werkt alweer. En wat ben je dan kwijt. Heb ik eindelijk een vrije dag, is het geen strandweer, dat is pas kut! Dat is zeer kut voor je zakje pinda´s, tegenwoordig word je zomaar ff berooft.

Ik ben een schildpad kwijt, dat vind ik best kut Je kan die beestjes tegenwoordig geen 10 minuten alleen laten en er is er al weer 1 weg Maar dat van Z P´s is idd veel kutter. Nee, ik heb hem nog steeds niet gevonden, en dat is kut. En ik vind het ook kut dat ik net een pop-up kreeg, en die werd automatisch doorgelinkt naar ´my shared folder´, iets zegt me dat dat iets met een hacker te maken heeft.

Nou weet ik ook wel dat die Costello een bril draagt, een zwarte ook, en dan lijk je al snel op iemand, maar die Costello is gewoon weird Link en ik niet!

En hij wordt kaal, en ik niet! Ik lijk dus gewoon niet op ´m. Ik vind het kut dat alleen VerseVis het nog doet bij mij, en voor de rest geen enkele andere site Niet dat VerseVis niet leuk is ofzo, maar er is hier gewoon ff niks te beleven..

Ik kan niet eens m´n mail ophalen. En die link van KC zie ik ook niet Het is minder kut heel leuk zelfs dat ik m´n schildpad weer teruggevonden heb. En dit hoord eigenlijk in het klaaglog, maar dan moet ik nog een keer posten, en daar heb ik dus even geen zin in Hier is het dan: Ik heb ook dat m´n naam telkens weg is, terwijl naam onthouden aangekruisd staat.

Nog even terugkomend op het vorige bericht. Het is me nog al eens gebeurd dat mensen dachten dat ze me ergens heddan gezien, terwijl ik daar zeker niet was "We zagen je nog in de metro in Parijs Blijkbaar lopen er een paar klonen van me rond, of ben ik een kloon van iemand anders.

Die was er van overtuigd dat ik meespeelde in de tv-serie "Hij en julia". Het ging om deze meneer: Ik heb zelf ook even naar die serie gekeken en ik moet zeggen dat ik af en toe ook het enge idee had dat ik mezelf zag. Maar goed, zeg nou zelf, die laatste kwast lijkt toch voor geen meter op Elvis Costello?

Ja, het zit me hoog! Misschien dat ze nog een leuk zwart brilletje wil lenen Het weer hier is vooral erg kut Rond twaalf uur ´s avond in de flank gereden worden door een bromfiets terwijl je niets vermoedend op je fiets over het fietspad rijdt, is kut Zeker als het eigenlijk ook wel een beetje je eigen schuld is omdat je niet oplet, en je de bromfietser dus niet eens vrijelijk verrot kunt schelden, wetende dat je in je recht staat.

Naar een nieuwe mega kamer verhuizen en Dribbel mijn hamster niet mee mogen nemen: Elke nacht te kort slapen da´s ook KUT ja! Waarom mag je een hamster niet meenemen dan Lisseltje? Iedere nacht weer onweer en stortbuien dat je uren wakker ligt, dat is pas kut! Afspraken van die stichting, hamsters mogen niet, vissen wel. Hebben ze nare ervaringen mee gehad. Ik mag ook geen hamster, maar dat komt omdat een huisgenootje daar allergies voor is. Zo´n lief klein diertje doet toch niks lijkt mij , wat een kut stichting.

Van ongeveer een meter hoogte een nokkenas in je nek krijgen?! Hoe lang ben je dan, zakje p´s? Ik gok dat dat ding al een meter naar beneden viel voordat het in Z P´s nek viel Wervels nog okee Z P´s?? Het zou natuurlijk theoretisch mogelijk zijn dat zakje pinda´s op de grond lag En de kans dat je dan een nokkenas in je nek krijgt ipv op je hoofd is wel stukken groter.

Geen problemen met de arbeidsinspectie gehad zakje pinda´s? Dat is zwaar kut zo´n ding in je nek, hopen dat het weer goed gaat met hem. Bezope op Versevis is kut Een dode bultrug , dat is best kut Wat is er nu met dat beest gedaan? Het is kut dat je brak bent van de introductieweek en vanmiddag nog een her tentamen moet maken waar je niet voor hebt geleerd. Ze hebben die prachtige reus met stalen platen in mootjes proberen te hakken, maar dat ging dus totaal niet.

Maja hij moest daar weg, stinken!! Hij was al in staat van ontbinding, kortom al een tijdje dood voordat hij bij ons aanspoelde. Het was geen fijn gezicht hoe ze hem met twee shovels in stukjes probeerden te trekken, dus na een kwartiertje ben ik maar weer naar huis gegaan Weet je wat pas kut is?

Dat je pa beweerd dat er echt een pentium 3 in zijn pc zit en pa wil vervolgens dat ik xp erop zet. Ik zet xp erop, pc niet vooruit te branden, kijk ik specificaties na, zit er een slome Duron in. Ik haal windows ME bij familie op, formateer de rommel, maar hij installeerd ME niet.

Nog kutter is dat ik dan 7 cd-roms bij elkaar weer te sprokkelen bij bekenden met lagere windowsversie en dat ze allemaal niet bootable blijken te zijn. Nog kutter is dan dat ik de cd-roms ook niet aan de praat krijg met boot-disks. Ben de hele rotzooi zo zat dat ik nu xp er weer op aan het zetten ben, om dan maar via windows xp een andere windowsversie aan de praat te krijgen. Het kutte van dit hele verhaal is dat ik al een hele dag bezig ben aan een pc die niet van mij is en ik krijg er alleen maar gezeik van de rest voor terug!!

Ik vind het allemaal kut. Dat is nog eens een kut verhaal Die computers zijn idd soms zwaar kut. Het is KUT als je een herkansing nog slechter maakt dan de vorige keer wat al bijna niet kon terwijl je het veel beter geleerd hebt.

Mannen die je voorliegen en dan andere vrouwen mee naar huis gaan nemen uit de kroeg vandaan, dat is pas kut!!!

Door je enkel gaan en vervolgens van de trap afvallen is pas kut! Ik kan me voorstellen dat het kut is als je geen kaartje hebt voor Saybia. De tandarts is kut Tijdens school niet, maar je vrije uurtjes daaraan besteden. Nog geen kaartjes voor Franz Ferdinand hebben is best kut Maar het is minder kut dat ze vanavond besteld worden. Af laten slepen op die fijne meneer zijn kosten is niet kut. Het is kut als je vinger tussen de deur zit, en je vinger daarna weer ertussen zit, precies op dezelfde plek.

Nee hoor, dat is gewoon dom. Dat is idd dom Maar dit is kut: Pak je rustig je boeken uit je kluisje, wil een andere jongen er ook bij, maar ik was nog bezig dus moest hij even wachten. Toen werd hij boos en stak hij een pen in me vinger Nu heeft hij een blauw oog, en ik straf en een pijnlijke vinger Het is kut als je slimeball wilt spelen wat op die kutcomputers op school wel draait en het thuis niet doet.

Java nodig, schijf vol. Na foutmeldingen van XP bijna alles verwijders aan onzin en zooi die binnen is gekomen via internet. Ik ben net in de stront gaan staan. Ik vind het best kut dat ik dat hele verhaal bij ´wat ga je doen´ had getypt, en toen ik op toeveogen klikte zag dat het toevoegen mislukt was Moest ik die hele tekst weer opnieuw typen Het gaat trouwens alweer wat beter met me vinger. Dik zijn is juist cool! Dus pinda´s zijn gewoon goed! Proteine shakes zijn pas kut!

Die interne serverfout is kut. Afwasbeurt hebben op je werk das pas kut. Ben nu met mijn vriendin bezig om een huisje te zoeken in de buurt van Hilversum.

Bleek dus dat we geen recht op de extra punten vanwege de afstand hadden Arnhem naar Hilversum moest meer dan 50km zijn, en dat is het ook, hell, de korste route over de weg is 62km en via het spoor meer dan 70! Denken die idioten dat we soms per helikopter naar Hilversum reizen?!? Naja, wat kan je er aan doen?? Mijn fiets is kut M´n zadel ligt eraf, ketting valt er om de kilometer af, lampjes kapot.. Oh ja, ik heb ook al een nieuwe: En mijn school is ook kut Op dinsdag heb ik altijd mentoruur, maar dat viel vorige week dinsdag uit i.

Aanstaande dinsdag ben ik weer vrij i. Dus dan hebben we weer geen mentoruur Verzet mijn lieve mentor het mentoruur maar naar morgen het 8e uur En het is ook kut dat ik aanstaande dinsdag op mijn vrije dagje dus w?? Ziek zijn is vet kut. Vooral als morgen het Saybia concert is.

Maar dan ben ik wel weer beter. Werzaamheden van de NS zijn kut, en met een kutstaking en kutherdenking is het al helemaal kut ik moet van Arnhem naar Haarlem en weer terug, vanochtend al meer dan een uur vertraging, hou m´n hart vast voor de terugweg. Werkzaamheden aan een kruispunt in het dorp is helemaal kut!